Predlog za savršen vikend u Beogradu – da se resetuješ od svega

Foto: Promo

Botanička bašta i dalje je jedno od najlepših “skrivenih” kutaka Beograda.

Ovo zelena oaza u samom centru decenijama unazad je jedno od omiljenih sastajališta svih koji žele da se izoluju od asfalta, vreline i gradske buke, a da pritom ne moraju da potežu dalje od grada.

Zato je kraj leta možda i idealan trenutak da posetite ovu lokaciju jer se upravo tamo u toku vikenda pred nama organizuje 24 Kitchen Piknik u Bašti koji će biti pravi mali praznik hedonizma i porodičnog opuštanja.

Foto: Promo

Znate one filmske prizore u evropskim gradovima kad zađete u njihove parkove, pa na svakom koraku vidite i mlade i stare, i zaljubljene i parove sa decom, pa čak i poslovne ljude u odelima, kako opušteno piknikuju na travi, u predahu od ubrzanog gradskog života? Sirevi, grožđe, vino, sendviči, pršut, smokve, krekeri, pa sve to na čuvenom kariranom ćebetu – savršena slika uživanja koju ovde uglavnom viđamo baš tako, samo na filmu.

Foto: Promo

Ipak, piknik koji se 3. i 4. septembra organizuje u Botaničkoj bašti biće baš to i još više od toga.

Hrana koju ćete moći da probate u režiji 24 Kitchen praviće se po receptima najpopularnijih šefova današnjice – Džejmija Olivera, Rudolfa van Vina, Gordona Remzija, a na meniju će biti specijaliteti italijanske i portugalske kuhinje. Savršen način da se doživi poslednji mediteranski dašak leta u gradu! A oni koji više vole da kuvaju nego da jedu, imaće priliku da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva Slobodana Radete.

Foto: Promo

Pored odlične hrane, očekuju vas i koncerti različitih muzičkih žanrova, pa ćete tako moći da uživate uz zvuke stare klasike mediteranske, fado i španske muzike, ali i u numerama bendova Ljetno Kino Big Bend i The Quarantinos.

Foto: Promo

Kako je ovaj piknik u Botaničkoj bašti pravi porodični događaju, tu su iznenađenja za najmlađe. Dok vi se resetujete u zelenoj oazi uz dobru hranu i kvalitetnu muziku, vaše klince očekuje specijalni dečiji kutak sa celodnevnim programom – animatorima, mađioničarem i ukusnim poslasticama.

Foto: Promo

Kapije Botaničke bašte biće otvorene 3. i 4. septembra od 13 do 20 časova, a ulaznice po ceni od 950 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs, dok je za decu do 12 godina ulaz slobodan.

***

BONUS VIDEO: Skriveni biser prirode u srcu Srbije – vodopad Veliki Buk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram