Predivan prizor iz GAK Višegradska daje nadu i popravlja dan

Foto: FETHI BELAID / AFP / Profimedia

Specijalista ginekologije i akušerstva dr Nebojša Marković postavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju iz GAK Višegradska koja je zaista najlepši praznični prizor.

„Na Uskrs sam se rodio(la)… istovremeno tri porođaja. GAK Višegradska“, napisao je lekar uz fotografiju na kojoj babica u naručju drži tri bebice rođene danas u ovom porodilištu.

Foto: Facebook/Nebojsa Markovic

Inače, u ovim teškim vremenima, ima i lepih vesti koje su kao svetlo na kraju tunela. U čačanskom porodilištu je za nedelju dana drugi put oboren rekord po broju rođenih beba. U jednom danu, 15. aprila, na svet je došlo čak 13 beba, šest devojčica i sedam dečaka, preneli su mediji. Sva deca su u odličnom zdrastvenom stanju, majke takođe, potvrđeno je iz porodilišta.

Istog dana, u GAK Višegradska u Beogradu bilo je 38 porođaja. Među njima je bila i trudnica pozitivna na korona virus. No, već danas su pacijentkinji urađena dva kontrolna brisa na Kovid-19 i oba su negativna, piše Blic Žena. Bebi je nakon 48 sati od rođenja uzet bris i takođe je nagativan. Eto kako je svaki novi život razlog za slavlje!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram