„Postala sam baka u 34. godini“

Beba i porodica 10. sep 202116:26 > 16:27
Rosie Morant
Rosie Morant Foto: instagram/not_so_rosie

"Od kada se rodila, ja i moja ćerka snažno smo povezane. Učila sam je da ne ponavlja istu grešku kao ja. Kad mi je rekla da je trudna, bilo mi je teško jer znam kakva je to borba", priča žena koja je postala baka u 34. godini.

Rozi Morant iz Edinburga postala je baka s 34 godine nakon što je njena ćerka Morgan (19) prošle godine rodila dečaka Roksa.

Iako je Rozi bila svesna kako uvek postoji šansa da postane mlada baka, nikad nije očekivala da će imati samo 34 godine.

„Kad šetam unuka, misle da sam mu mama. Još se ne osećam spremnom da me zove baka“, kaže Rozi dodajući da je imala pomešane emocije kad je saznala da će postati baka.

„Znala sam da ću uvek biti mlađa od većine baka i deka, ali nisam očekivala da će se desiti tako brzo. Ne želim da me zovu ‘baka’. Možda ‘glammy’, ali ćerka se ne slaže“, kaže Rozi.

„Iako je situacija šokantna, drago mi je što sam dobila unuka i što mogu pomoći ćerki“, kaže, a prenosi 24sata.hr.

Rozi je majka i desetogodišnjeg Logana. Imala je samo 16 kad je rodila Morgan.

 

„Kad sam saznala da sam trudna, to je bio veliki šok. Bila sam u nevolji. Nisam bila gotova sa školom, a kamoli imala posao. Imala sam vrlo malu podršku porodice. Veza s Morganinim ocem bila je na klimavim nogama. Završila se brzo i pre nego što sam saznala za trudnoću. To me nije sprečilo da zadržim dete i sama ga odgojim te dignem na noge“, priseća se Rozi.

„Od kada se rodila, ja i moja ćerka snažno smo povezane. To je velika ljubav. Više smo kao sestre nego kao majka i ćerka. Učila sam je da ne ponavlja istu grešku kao ja. Kad mi je rekla da je trudna, bilo mi je teško jer znam kakva je to borba. Ne želim da se muči kao ja i pomoći ću joj oko bebe koliko god mogu“, kaže.

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram