Pitali smo vas šta je najjača stvar u životu koju su prijatelji uradili za vas – Emilijin odgovor gađa suštinu

prijatelji
Foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

Pravih prijatelja je danas, priznaćete jako malo. Možete ih izbrojati na prste jedne ruke. Šta biste izdvojili kao najjaču stvar koju su uradili za vas?

„Nemoj hodati iza mene; možda te neću voditi. Nemoj hodati ispred mene; možda te neću slediti. Samo hodaj pored mene i budi mi prijatelj“, ovako je govorio poznati francuski filozof i novinar Alber Kami.

Ovaj citat savršeno opisuje pravo prijateljstvo. Prijatelja koji će biti uz vas u dobru i zlu i ako treba za vas „skočiti u vatru“.

Šta je najjača stvar u životu koju su vaš prijatelj ili prijateljica uradili za vas? Pitali smo vas ovo u anketi na našoj Fejsbuk stranici.

„Kad ne pričam, a čuju me, kad ne zovem, a dođu“, glasi komentar jedne Emilije.

„Pomogli su mi u najtežim trenucima. I još puno dobrih stvari. Više nego oni rođeni. I sad se trudim na svaki način da im vratim isto. Moja prijateljica kaže da nije rod po krvi. Jer kad joj je bilo potrebno tih nije bilo nigde…I ona naša – bolji ti je bližnji komšija nego daleki rođak, 100% je tačna čak i kad je rođak blizu, računaj više na komšiju i prijatelje“, napisala je Gordana.

„Bili uz mene uvek, u tuzi u radosti…. Kao i ja za njih“, odgovor je Ljiljane.

„Jedna samo: govorila mi uvek istinu za mene, a nije lagala ni za sebe. Delili smo strahove i tuge i radosti. Smejale se puno. Bojala sam se mraka, pratila me do kuće, posle izlaska. Pričale o momcima, smejale se, tugovale“, napisala je Violeta.

„Napravili su mi pihtije“, napisala je Danijela.

„Upravo promenili bateriju u kupatilu, u kuhinji nisu znali“, odgovor je jedne Miroslave.

„Prijateljica mi je pozajmila pare da kupim stan, a prijatelj da kupim poslovni prostor. Vratio sve i ostao u još boljim odnosima sa njim“, glasio je jedan komentar.

„Utešila me je posle razvoda, hvala joj“, napisao je Boce.

„Upoznali su me sa bivšom ženom. Neizmerno sam im zahvalan“, napisao je Predrag.

Bilo je i onih koji su nam napisali da je najjača stvar u životu koju su za njih uradili prijateljica ili prijatelj zapravo to što su dokazali da u stvari nisu nikakvi prijatelji.

„Pokazali su svoje pravo lice. Hvala im“, glasili su komentari Saše i Ivana.

„Najjača stvar je kada te izdaju, a znaš ko su, a oni se prave glupi gledaš i smiješ im se u lice, to volim“, piše Gordana.

„Tražili su mi pare na zajam“, napisao je Boban.

„Otvorili mi oči širom i hvala im na tome“, komentar je Ksenije.

BONUS VIDEO:

**

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram