Pitala sam Dariju Kisić koji je najveći izazov koji je imala kao mama

darija kisić
Darija Kisić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kada joj je bila potrebna najveća podrška?

Danas je u Beogradu održana Nacionalna konferencija o ranom razvoju i roditeljstvu „Navijamo za roditeljstvo“ koju organizuje UNICEF u Srbiji. Među onima koji su govorili o podršci roditeljima i roditeljstvu bila je i Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije.

Darija Kisić, Emanuel Žiofre i Dejana Kostadinova Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ministarka je tom prilikom za Zadovoljnu otkrila koji su najveći izazovi s kojima se kao majka ona susretala i susreće se i danas i kada joj je zapravo podrška bila najpotrebnija.

Darija Kisić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Što se toga tiče, ja se ne razlikujem od bilo koje žene – to je strah od nepoznatog, želja da pružite zaštitu detetu, da mu pružite podršku, a tu je i strah da nešto ne pogrešite. Tako je bilo, tako je i danas“, kazala je Darija Kisić.

Ona je dodala da je biti roditelj najlepša, ali i najzahtevnija i najodgovornija uloga.

„Roditeljstvo nam daje krila, podstiče nas da budemo bolji, da napredujemo, da svojoj deci obezbedimo srećno detinjstvo jer srećno detinjstvo je bitno za razvoj jednog kvalitetnog čoveka.“

Kisić je kazala i da nam zato svima treba podrška i svi treba da se udružimo da bismo podržali porodicu i da bismo podržali roditeljstvo.

„Neophodna je i podrška očevima da oni budu još bolja podrška partnerkama u gajenju svoje dece. Zato treba zajednički da navijamo za roditeljstvo“, kazala je Darija Kisić.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, prema njenim rečima, u narednom periodu staviti naglasak na politike i mere koje doprinose i promovišu rodnu ravnopravnost u roditeljstvu i osnaživanju očeva, i kroz organizovanje škola roditeljstva za tate.

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram