„Ovaj čovek je nestvaran“: Nemanja prodaje motore za Gavrila

lečenje dece humanitarna akcija
Foto: Instagram/zagavrilovupobedu

Šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca i dalje treba naša pomoć kako bi došao do najskupljeg leka na svetu. Osim humanitarne licitacije za Ronaldovu kapitensku traku, tu je i ponuda za tri motora od kojih novac ide direktno Gavrilu.

Nemanja Ugrešić, čovek velikog srca, objavio je na Tviteru da su tri moćna motora – honda, jamaha i harli dejvidson, na prodaju, i to po ceni od 10.000, 2.500 i 12.000 evra. Kako je naveo Nemanja, sav novac od ovih jakih mašina direktno ide na Gavrilov račun, a onaj ko taj novac uplati može kod njega da ode po ključeve i odveze se na novom ljubimcu.

 

Nemanja je ovim humanim gestom oduševio mnoge, pa mu pišu kako je neverovatan, da zaslužuje da mu se speva pesma, a pojedini mu nude i pivo do kraja života.

Podsetimo, Nemanja je i ranije objavljivao da prodaje skupocen motor kako bi pomogao dečaku sa spinalnom mišićnom atrofijom.

Šestomesečni Gavrilo Đurđević iz okoline Kragujevca boluje od spinalne mišićne atrofije, a za gensku terapiju najskupljim lekom zolgensma potrebno mu je 2,5 miliona evra.

Podsetimo, danas je kapitenska traka Kristijana Ronalda, koja je završila na humanitarnoj aukciji, prodata za sumu od 7.500.010 dinara. Traka koju je Ronaldo bacio završila je na internet aukciji na sajtu Limundo, a pojedinci su se sramno poigrali i lažno licitirali, dižući cenu u nedogled do milijarde dinara. Onda su administratori Limunda filtrirali prave ponuđače i aukcija je trajala do jutros u 9.39, a kupac je kompanija Mocart.

Dan pre završetka aukcije, Gavrilova mama Nevena rekla je da je već skupljeno preko pola miliona evra, pa će prodata traka imati dobar doprinos akciji. Da podsetimo, heroj akcije je Đorđe Vukićević, vatrogasac koji je pokupio traku i pretvorio je u najlepšu humanu akciju.

Donacije za malog Gavrila se prikupljaju i preko fondacije Budi human.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram