Otac tvrdi da odeća za devojčice promoviše seksualizaciju

Foto:Screenshot/TikTok/world.shaker

Jedan vrlo zabrinuti tata je u videu na TikToku objasnio zašto smatra da je odeća za novorođene devojčice nikako nije prikladna i to iz mnoštvo razloga. Takođe je spomenuo kako bi svojoj ćerki pre kupovao odeću za dečake.

Korisnica TikToka čiji je niknejm Ericasaysstuff je zamolila ljude da kažu svoje mišljenje o tome kada počinje ta hiperseksualizavcija žena i zašto smatraju da se to dešava dok sujoš devojčice ili čak bebe.

Odgovorio joj je korisnik World.shaker navodeći kako je ovaj problem prvi put primetio kada je reč o odjeći.

„Znao sam da je situacija loša, ali nisam mislio da je ovoliko katastrofalna. Dobili smo bodi za bebu na kojem je pisalo: ‘Žao mi je, dečaci. Tata kaže da ne smemo da se zabavljamo'“, rekao je ovaj otac zgroženo.

@world.shaker

#stitch with @ericasaysstuff #parenting #girldad #walmartsethrogen #babyclothes

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor – Tom Bailey Backing Tracks

Dalje se zapitao kome bi normalnom uopšte padalo na pamet da se zabavlja s bebom devojčicom koja nije napunila ni mesec dana. Smatra da ovakvi natpisi ni u kojem smislu nisu ni šaljivi ni zanimljivi.

„Svaki komad odeće za devojčice ide mi na nerve. Zašto sve ima volane? Zašto je sve ružičasto? Zašto je sve puno šljokica?“, upitao je.

Takođe mu nije bilo jasno zašto je apsolutno nemoguće pronaći jednodelni kupaći kostim i zašto je odeća za devojčice uvek manja nego odeća za dečake, iako piše da su iste veličine.

„Dečacima se može kupiti šorc normalne veličine, dok je za devojčice šorc u istoj veličini prekratak. Odlučili smo da joj kupujemo pantalone za dečake za dečake jer su one ‘namenjene’ njoj preuske i zapravo liče na helanke. Ne želim svoju bebu ‘gurati’ u helanke svaki put nakon što joj promenim pelenu. Odeća za devojčice je najgora“, zaključio je.

Sve što ovaj tata kaže, ima donekle smisla, zar ne?

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram