Odbili su da detetu odrede pol – sa četiri je samo odlučilo

Foto: Instagram/kyl_myers

Dr Kil Majers i njen suprug Brent su pre četiri godine dobili dete. Dali su mu ime Zumer i odlučili da puste da se njihovo dete, kad poraste, samo izjasni da li je muško ili žensko. Nikome nisu otkrili s kojim polnim karakteristikama je rođeno.

„Koristili smo rodno neutralne zamenice sve dok dete samo nije moglo da nam kaže šta mu najviše odgovara. Zumer i dalje uči i istražuje pol bez stereotipnih očekivanja ili ograničenja“, kaže Majers.

Foto: Instagram/kyl_myers

U tekstu za Time je objasnila: „Zumer razume da neke devojke imaju penis, a neki dečaci vulve. Takođe zna da neka deca imaju vulve i testise. Jasno mu je i da neki očevi mogu da zatrudne. Kad lik u dečijoj emisiji kaže ‘Zdravo, dečaci i devojčice!’, Zumer dodaje: ‘I nebinarni prijatelji!'“

Pročitajte još:

Dr Kil veruje da je pol odluka pojedinca, a ne nešto što je određeno rođenjem. Zumer je nedavno počeo da se opisuje kao dečak, ali preferira rodno neutralne izraze.

„Zumer odeću i igračke bira prema onome što voli i želi, a pritom ne obraća pažnju na rodne granice koje su stvorili marketinški timovi“, pojasnila je Kil, koja vodi blog putem kojeg pruža izvore informacija o rodno kreativnom roditeljstvu za odrasle i decu.

Foto: Instagram/kyl_myers

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram