Nemanja Božić na korak do cilja

Nemanja Božić Foto: Privatna arhiva

Humanitarna akcija Sindikata obrazovanja Čačak i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije na prikupljanju materijalnih sredstava za lečenje učenika Nemanje Božića, koji ima ciste na bubregu, privodi se kraju, izjavio je danas za Nova.rs predsednik SOČ-a, Vladimir Adžić.

Prema njegovim rečima, akciju su podržale sve škole članice SOČ-a, njihovi direktori, zaposleni, učenici i roditelji, na čemu im je sindikat veoma zahvalan.

„Do sada je skupljeno preko 1.400.000 dinara, a u nekoliko škola akcija se završava sutra. Posebna zahvalnost našem kolegi predsedniku sindikata USPRS u OŠ „Popinski borci“  Vrnjačka Banja, Nenadu Radovanoviću koji je donirao 17.500 eura porodici Božić za operaciju u Istanbulu, a što su preostala prikupljena sredstva prilikom lečenja njegovog deteta. Nadamo se da će operacija Nemanje u Turskoj biti uspešna. Želimo mu brz oporavak i povratak porodice Božić uobičajenom životu“, zaključio je Adžić.

Podsećamo, šesnaestogodišnjem Nemanji Božiću iz Čačka potrebna su novčana sredstva za transplataciju bubrega koja treba da se obavi u Istanbulu u Turskoj. Lekari su konstatovali da ovaj mladić ima ciste na oba bubrega pa je zbog toga neophodna transplatacija. Njegova majka se prijavila kao donor, međutim, ovu veoma zahtevnu operaciju je neophodno zbog posebnih procedura obaviti na istambulskoj klinici “Memorial”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram