Najlepša porodična priča iz koje ćemo mnogo naučiti: Aleksandar i Jelena Gajšek u novoj Mamazjaniji o ljubavi, poverenju, tradiciji

Jelena Gajšek, Aleksandar Gajšek Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poznati novinari, bračni par Gajšek, Aleksandar i Jelena, u novoj epizodi Mamazjanije, koju emitujemo uoči uskršnjih praznika, uvode nas u svoju toplu porodičnu priču, koja je počela jednim pogledom, onim prvim, i koja i dalje intenzivno traje, ali onda su došla i deca, koja su ih dodatno vezala. O Anji (23), Teodori (19) i Andreju (13) slušajte premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

Naši gosti, u veselom, a pre svega poučnom razgovoru, otkrivaju kako su decu vodili na pravi put, i ponosno ističu da su jedno – već izveli. Uz posao medijskih radnika, bez radnog vremena i mnogo odricanja, uvek je postojalo vreme za decu, za zajednički ručak, razgovor, odlazak na sportove, u kojima Aleksandar i Andrej zajedno „nastupaju“.

U vaspitanju dece vode se tradicijom, a kažu da su im i ćerke i sin vrlo moderni, ali dobro potkovani znanjem o prošlosti i podneblju na kojem su rođeni i na kojem žive. U odnosu sa decom, jedan od glavnih ciljeva bio je da ih u savremenom dobu, široko rasprostranjenog narcizma, nauče da budu skromni, svesni koliko i šta mogu, ali da nikada sebe ne hvale i ne postavljaju iznad drugih.

O momentima razmirica, jer nigde nije idealno, pa ni u kući porodice Gajšek, ali i načinima prevazilaženja nesporazuma i dečjih faza u odrastanju, slušaćete u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Aleksandar i Jelena pružili su deci model ponašanja, zaslužan za njihove živote danas. Ljubav koju ništa ne može da ugrozi, osećaj sigurnosti, poverenja i neosuđivanje, ali i religija, koja se poštuje u njihovoj kući, ključni su za razvoj ličnosti troje dece Gajšeka.