Najkorisnije stavke bebi opreme za blizance: Ocena roditelja

Blizanci
Foto: Richard Allen/Flair Talent / ImageSource / Profimedia

Kada očekujete blizance, shvatate da se većina preporuka za obaveznu opremu u prvoj godini odnosi na trudnoće sa jednom bebom. U ovom tekstu možete pročitati koje su to najvažnije stavke za blizance koje će vam pomoći da lakše izgurate prvu godinu sa bebama, a koje preporučuju iskusni roditelji.

Kolica za bebe blizance

Obzirom da su kolica nešto što ćete najverovatnije koristiti svakodnevno i gotovo od prvoga dana, važno je da se posvetite njihovom odabiru i da uzmete ona koja će vam maksimalno olakšati život. U tom smislu, pre odlaska u prodavnicu, razmislite koje su to karakteristike koje jedna kolica za blizance u vašem slučaju moraju da zadovolje.

Ukoliko živite u kući ili stanu bez lifta i podrazumeva se da ćete svakodnevno kolica nositi uz stepenice, možda je najbolje da se odlučite za neku jednostavniju kišobran varijantu koja je lakša za nošenje. Ili, ako ćete šetnje često kombinovati sa vožnjom automobilom, pametan izbor su 2u1 i 3u1 varijante kolica za blizance koje podrazumevaju da je sedalni deo ujedno i auto sedište koje ćete koristiti u automobilu.

Ne zaboravite i na veličinu gepeka, odnosno na prostor koji zauzema sklopljen ram kolica jer poslednje što vam treba jeste da shvatite kada dođete kući sa kolicima da ista ne možete smestiti u gepek.

Nosiljka za bebe

Sa bebom su uvek pune ruke posla, a sa blizancima se čini kao da vam je često potrebna i koja ruka više. Ako težite da vam ruke budu slobodne bar malo u toku dana, ali ne na račun bebinog komfora, rešenje se može naći u nosiljkama za bebe.

Uz dobre nosiljke za bebe možete nositi čak i obe bebe istovremeno. Na tržištu se mogu naći nosiljke za blizance ili se možete odlučiti za jednu ili dve standardne nosiljke. One mogu biti spas u situacijama kada bebe ne spavaju sinhrono ili kada je jedna beba razdražljiva, a ukoliko vam je previše da obe bebe nosite istovremeno, uvek može jedna osoba nositi jednu bebu, a druga drugu.

Sa nosiljkom za bebe ćete imati slobodne ruke bilo da li ste kod kuće i morate nešto na brzinu da obavite ili ste izašli u porodičnu šetnju. Takođe, uspavljivanje i umirivanje beba može biti mnogo lakše i brže uz odgovarajuće nosiljke.

Jastuk za dojenje

Šetnja, uspavljivanje, nošenje… a šta je sa dojenjem i hranjenjem? Roditelji blizanaca imaju rešenje i za ovo. Naime, uz kvalitetan jastuk za dojenje, hranjenje blizanaca je mnogo udobnije i lakše, da ne govorimo o činjenici da se blizanci mogu bez problema dojiti i istovremeno.

Ovi jastuci pružaju adekvatnu podršku bebinim leđima i lako se nameštaju u krilu.

Imaju praktične navlake koje se mogu prati u mašini, a osim za dojenje, mogu se koristiti i za mnoge druge namene – kao podloga za laptop, za podršku bebama kasnije kada savladaju sedenje i za mnoge druge.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram