Momfa ima devet godina i najmlađi je milijarder na svetu

najmlađi milijarder
Ilustracija; Foto: niceartphoto / Alamy / Alamy / Profimedia

Najmlađi milijarder na svetu je Muhamed Aval Mustafa, devetogodišnji dečak iz Nigerije. Ovaj mališan zna kako je živeti u luksuzu jer putuje oko sveta privatnim avionom, poseduje nekoliko vila, skupocenih automobila. Na Instagramu je influenser i ima preko 25.000 pratilaca, a tek nekoliko objava.

Mali Muhamed je zapravo sin multimilionerske nigerijske internet zvezde Ismailije Mustafe, poznate kao Momfa.

Devetogodišnji dečak, koji nosi nadimak Momfa Junior, dobio je svoju prvu vilu od oca kada je imao šest godina.

„To znači da posle svih uspona i padova imate gde da odete… To je mesto gde vas nikada neće osuđivati i uvek vas poziva raširenih ruku… Čestitam, sine moj, na novom domu. Tvoj rođendanski poklon od tate“, napisao je tada Momfa na društvenim mrežama.

Momfa Junior tek ponekad deli slike na svom Instagram profilu, pokazujući svoj raskošan način života. Ranije je podelio sliku svog privatnog aviona uz koju je napisao:

„Nikad ne gledajte sa visine ni na jednog švorc crnca. Pravi prevaranti su švorc, ali nikada ne ostaju švorc. Bog blagoslovio sve prevarante.“

Inače, njegov otac, koji je izvršni direktor kompanije Lagos Bureau De Change, optužen je za pranje više od 10 miliona funti. Sud je u januaru ove godine saslušao tvrdnje nigerijske agencije za borbu protiv korupcije koja je tvrdila da je Momfa svoje bogatstvo sakrio u „pokretnoj imovini“. Međutim, multimilioner se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice, piše wionews.

Diskutabilno u celoj priči je i to što internetom kruže fotografije na kojima dečak u krilu drži gomilu novca i broji ga. I dok se mnogi zbog toga pitaju kuda ide ovaj svet, mali Momfa je daleko od toga – on se obučen u Gucci fotografiše uz svoj Bentli.

BONUS VIDEO: Najinteligentniji ljudi sveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram