Molim vas, kupite kap kiše – da bi moja Minja živela

lečenje dece
Foto: Facebook/Za Minjinu šansu

Svaka šala, svaki razgovor, sve utihne čim se pomene bolestan mališan čiji život zavisi od dobre volje drugih. Živka Matić, mama male Minje koja boluje od spinalne atrofije mišića, potresala je celu Srbiju apelom da kupimo kap kiše kako bi njeno dete živelo.

Njenu objavu, koja se nalazi i na Fejsbuk stranici organizacije Budi human – Humanitarne licitacije, prenosimo u celosti.

Da li ste nekada kupili kap kiše?Dobro vece, nažalost i dalje smo u bolnici… Minjina pluća su puna, krče… Doktori…

Posted by Za Minjinu šansu on Понедељак, 12. октобар 2020.

„Dobro veče, nažalost i dalje smo u bolnici… Minjina pluća su puna, krče… Doktori joj ponovo menjaju terapiju jer prethodna nije dala rezultata… Ja ne znam da li me više bole njeni teški udisaji ili zvuk ove kiše što lupa po prozoru i podseća na to kako smo same, u ovoj sobi, daleko od porodice, daleko od leka, daleko od detinjstva. Umesto da joj pečem prve palačinke i stavljam na spavanje, ja na svakih par minuta proveravam da se cevčice i kablovi koji iz nje vire nisu negde izvukli… Da li ste ikada pokušali da kupite kap kiše? Hajde večeras to uradite – jedan SMS za Minjin život – i jedna kap večerašnje kiše je vaša, i samo vaša! Pričaćete jednog dana unucima kraj vatre, kad opet napolju bude kiša padala – jednog davnog, tmurnog oktobra, kupio sam kap kiše, kupio sam Minji život – 845 na 3030 – KUPITE KAP KIŠE“

Već predugo, nažalost, bolesna deca u Srbiji zavise od dobre volje neznanaca. Samo preko fondoacije “Budi human” u Srbiji se trenutno prikuplja novac za lečenje oko 300 mališana. Nadu daju vesti poput one da su se nedavno građani Srbije ujedinili i prikupili ogroman novac za lečenje male Sofije koja takođe boluje od spinalne mišićne atrofije. Međutim, i Sofija, i sada Minja, i svi drugi mališani za čije lečenje se novac prikuplja SMS-om, bolan su podsetnik na to da životi naših najmlađih ostaju prepušteni samoinicijativi i humanosti građana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram