Mame iz Srbije: Da li ćemo vakcinisati decu protiv korone

Foto: Sergei Fadeichev / TASS / Profimedia

Veliku buru među roditeljima je izazvala izjava Darije Kisić Tepavčević o otimanju dece onima koji budu sprečavali njihovu vakcinaciju protiv koronavirusa. Pitali smo nekoliko mama iz Srbije šta misle o tome.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv koronavirusa.

„Reč je o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje izazivaju uznemirenje javnosti, a posebno roditelja, budući da sadrže apsolutno netačne informacije. Vakcinacija protiv kovida 19 biće dobrovoljna“, rekla je Kisić Tepavčević za list Politika.

Povodom te izjave, pitali smo mame da li će vakcinisati decu i šta misle o izjavi Kisić Tepačević.

Evo šta su nam rekle:

Vesna, 30 godina

Vakcinisala bih dete, ali ne odmah. Sačekala bih da vidim kako će se te vakcine pokazati. Što se tiče teorija zavere o otimanju dece onima koji neće da ih vakcinišu, to mi je na nivou Gejtsovog čipovanja i onih koji kažu „virus ne postoji“ dok ljudi oko nas umiru.

Sonja, 44 godine

Neću da vakcinišem decu i ne vidim način da me država prisilno na to natera. Ne živimo u logoru, mada sve ovo liči na to i neću da mi deca budu zamorčići. Ne verujem ovoj državi i ne želim da ugrozim zdravlje svoje dece.

Ana, 35 godina

Vakcinisaću dete jer sam je vakcinisala po protokolu od rođenja. Živimo u 21. veku i pobogu, nećemo da umiremo iz inata. Smatram da vakcinisanje svakako treba da je lični izbor.

Slađana, 32 godine

Ta žena čim zine lupi neku glupost i ne verujem joj ni reč. Ni njoj, ni kriznom štabu. Niko ne može da me natera ni na šta, a posebno na vakcinaciju dok ne dobijem proverne informacije o pouzdanosti. To vam je kao u onoj priči Domanovićevoj, kad slep čovek postane vođa i svi ga slepo slede, bez da misle svojom glavom.

Dejana, 40 godina

Da mi uzmu dete jer neću da ga vakcinišem? A ne uzimaju decu narkomankama i zlostavljačima? U ovoj državi je sve naopačke. Vakcinacija je stanje svesti i svako treba da radi u interesu svoje porodice. U svakom slučaju, ništa me ne iznenađuje, mi već dugo živimo pod prisilom, ucenom i strahom.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram