Mama odgaja četvoro dece bez pravila i zabrana: „Zbog toga smo mnogo srećniji“

Foto:Screenshot/TikTok/theamazingmara

Njena deca jedu pesak i piju kafu.

Mara Domland (29) iz Teksasa, mama je četvoro dece kojima je dopustila da rade sve što požele, bez ikakvog ograničenja.

Ona i njen suprug Kristofer Maret (36) dozvoljavaju svojoj deci da se sama šišaju, sama oblače, piju kafu, jedu šta žele, a čak ne moraju ni stvari da dele međusobno.

Uzimajući sve ovo u obzir, Mara sebe smatra boljim roditeljem od većine.

Njihova deca sama biraju svoje obroke, a i kada se na tanjiru nađu neobične kombinacije hrane ili puno slatkiša, ovi roditelji dopuštaju deci da jedu i tada šta su stavila na tanjih.

Domlandovi ohrabruju Ejmi (9), Marfija (7), Riplija (5) i Indi (2) da se igraju na kiši i ne diktiraju im šta da oblače, samo im je važno da je deci udobno i da nose i rade ono što ih čini srećnim.

Deca se često igraju bosa po dvorištu, a ćelava glava najstarijeg deteta zabrinula je Marine pratioce na društvenim mrežama, mada ona je imala spreman odgovor:

„Ejmi ima obrijanu glavu i trenutno nosi samo crnu i preveliku odeću. Dozvoljavamo našim dečacima da nose i haljine ako to žele“, rekla je Mara.

Oni ne kontrolišu šta deca rade na otvorenom, s obrazloženjem da, ako pojedu nešto sa zemlje, podrazumeva se da će to i pljunuti kada shvate da nije namenjeno za jelo.

„Deca uvek stavljaju stvari u usta tako da ih ne sprečavam da jedu pesak kako bi sami shvatili da to nije nešto za jelo“, kaže Mara.

Inače, dosta roditelja napada Maru zbog ovakvog ophođenja prema deci, mada ona je uverena da će sve ono što im ona dozvoljava da rade da ih učini zdravijim, sposobnijim za život i prihvatanje izazova.

Takođe Mara ističe da su oni zbog svih ovih stvari mnogo srećniji kao porodica, prenosi Daily Mail.

***

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram