Mama deteta sa smetnjama: Car:go hteo da mi izbaci ćerku

Marija Sovrlić. Foto: Privatna arhiva

Posle navoda roditelja devojčice sa smetnjama u razvoju u kojim tvrde da je vozač kompanije Car:Go želeo da izbaci dete od osam godina iz vozila, pozvali smo obe strane i pokušali da dođemo do odgovora šta se zapravo desilo.

Devojčica sa smetnjama u razvoju je u vozilu Car:Go „bila bučna, šutirala je vozača nogama u sedište, hvatala ga je za glavu“, a roditelji kažu da je zbog toga vozač zaustavio automobil i rekao da se dete smiri inače neće moći da nastave vožnju.

Dete se vozilo sa asistentkinjom koja je, po priči roditelja odbila da izađe iz automobila, pa ih je na njeno insistiranje vozač dovezao do željene destinacije.

U Car:Go za Nova.rs kažu da vozač nikada nije zaustavio vozilo, kao i da je nakon što je saznao da dete ima smetnje u razvoju bez pogovora nastavio vožnju – ali je tačno da je zatražio asistentkinji da smiri dete.

Majka devojčice: Hteo je da ih izbaci

Devojčica (8) ima specifičan razvojni problem, a prekjuče se sa svojom asistentkinjom vraćala sa časa kod logopeda sa Novog Beograda.

„Dete se nakon ulaska u auto unervozilo. Vozač je svoje sedište toliko pomakao nazad, da dete nije moglo da stavi noge, tako da ga je verovatno kolenima udarala. Ali to je dete od osam godina! U jednom trenutku je vozač pogledao popreko našu asistentkinju i rekao joj: ‘Smirite dete, ili ne možemo da nastavimo vožnju’. Ona je devojčici rekla da se smiri, ‘inače će čika da nas izbaci’. Međutim, dete se nije smirilo“, priča Maja Sovrlić.

Majka devojčice naglašava da njena ćerka ima neposredan vid komunikacije i da je zapitkivala vozača kako se zove.

„On na to nije reagovao, verovatno je bio nervozan. Kako su išli sa autoputa, dok je bila kiša i hladno, zaustavio je vozilo kod stanice kod Sava centra i rekao im: ako ne smirite dete, zamoliću vas da napustite vozilo“ priča Maja.

Ona dodaje da je vozača asistentkinja upozorila kako je plaćen da nastavi vožnju.

„Stajao je tu, a ona mu je rekla da joj ne pada na pamet da izađe. U tom momentu mi je slala poruke, rekavši mi da ga ocenim najnižom ocenom“, govori Maja.

Vozač je odvezao dete na adresu, ali kada je trebalo da odveze i asistentkinju do njene kuće, ona je odbila da nastavi vožnju.

Car:Go: Vozač nije hteo da izbaci devojčicu

Iz Car:Go su za Nova.rs saopštili da su navodi Maje Sovrlić i njene asistentkinja da je vozač hteo da izbaci devojčicu iz vozila lažne.

Pročitajte još:

„Nakon provere utvrdili smo da naš član nije pokušao da izbaci dete iz automobila, niti da je usluga prekinuta na pola, što potvrđuje i naš softver gde se vidi da je usluga započeta na prijavljenoj lokaciji i završena na unapred obeleženoj krajnjoj destinaciji.

Jedina istina je da je naš član zamolio ženu koja je bila sa detetom i koja ga čuva, da umiri dete zbog bezbednosti u saobraćaju, jer je nažalost došlo do šutiranja i udaranja našeg člana. Na to je pratilja deteta reagovala rečima “smiri se inače će čika da nas izbaci i ići ćemo peške”, što naš partner član nije rekao, niti je tako nešto probao da uradi.

Naš partner je tek nakon toga od pratilje dobio informaciju da je u pitanju dete sa smetnjama u razvoju i nakon toga, nastavio je sa uslugom bez reči, a dete je ubrzo zaspalo.

CarGo bi apsolutno osudio i najstrože sankcionisao izbacivanje bilo koga iz automobila, a posebno dete sa smetnjama u razvoju, ali to se nije desilo. Odmah nakon prijave majke CarGo je reagovao i pozvao člana da ispita detalje i nakon provere softvera istog trenutka smo se javili majci deteta da joj objasnimo šta se tačno desilo u vozilu i da joj žena koja čuva dete nije prenela tačne informacije. Kroz razgovor sa majkom pokušali smo da objasnimo da je nama zaista žao, ali da je naš član postupio savesno i bez ikakvog ugrožavanja deteta. Mi smo se ponudili i naglasili da smo tu za nju i da bismo sankcionisali našeg člana istog momenta da je informacija tačna, ali da mi ne možemo da sankcionišemo nedužnog čoveka.

Dodaćemo da je ovaj član jedan od najbolje ocenjenih na aplikaciji i da se i sam javio odmah nakon ovog slučaja da objasni šta se desilo. On je čak ocenio uslugu sa ocenom 5, jer je bio svestan da dete nije krivo zbog nastale situacije.

Dodatno, želimo da naglasimo da je CarGo društveno odgovorna kompanija, što smo i dokazali kroz mnoge humanitarne akcije, osnivanje posebne klase za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju, besplatnim CarGo uslugama za one koji se leče od malignih bolesti, spinalne mišićne atrofije, pomoći za slepe i slabovide i mnoge druge koji su nam se obratili za pomoć. CarGo će uvek težiti da zaštiti sve svoje članove, a pružaoce usluge i sankcionisati one koji ne poštuju pravila kompanije.

Primite ovo kao našu najiskreniju nameru, ne i kao bilo kakvo pravdanje, jer nam je dobrobit ljudi koji koriste uslugu na prvom mestu“, rekli su za Nova.rs.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram