Maksim traži izgubljenog oca u Srbiji: Znam mu samo nadimak

Foto: Privatna arhiva

Maksim Arsić je sa samo 11 godina ostao bez igde ikog svog. Nakon što mu se majka teško razbolela, završio je u hraniteljskoj porodici, da bi ubrzo posle njene smrti saznao da mu je čovek kog je znao kao oca, zapravo očuh. Sad pokušava da sazna istinu o svom poreklu.

“Moje ime je Maksim, rođen sam 16. avgusta 1997. u Los Anđelesu. Moja majka Snežana Kovačević (znana od njene generacije po nadimcima Nena, Kovač i Sendi) došla je trudna u Kaliforniju u ranom početku trudnoće, izgubivši svaki kontakt sa mojim biološkim ocem”, počinje svoju ispovest momak koji poslednje tri i po godine živi u Gradu anđela, gde ide u školu letenja i postaće pilot.

Dve godine kasnije, “Sendi” se sa sinom vratila u Srbiju, ali mir nije potrajao. Razbolela se kad mu je bilo sedam godina i kako nije bila u stanju da vodi računa o detetu, Maksim je prvih devet meseci proveo u domu za nezbrinutu decu, da bi potom završio u hraniteljskoj porodici. Snežana je umrla kad mu je bilo 11 godina, a sa njom i mogućnost da sazna istinu, kaže Maksim za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Porodična saga dečaka koji je punoletstvo dočekao sa hraniteljima nastavlja se u Americi, gde odlazi pre tri i po godine, a pošto mu je pre godinu i po umro očuh, aktivno počinje da traga za svojim korenima. Tragova iz prošlosti nema mnogo:

“Moja majka je rođena 6. oktobra 1961. na Senjaku u Beogradu, preminula je 2008. godine, a bez rođaka sam izgubio i mogućnost njenih sećanja u pronalaženju oca. Išla je u osnovnu školu „Branko Parać“ i srednju Pravno-birotehničku u Beogradu. Neko vreme je radila u Jugolaboratoriji. Adrese na kojima je živela pre i posle mog rođenja su Senjačka 34, Vukasovićeva 74 na Kanarevom brdu i Gandijeva na Novom Beogradu”, piše Arsić.

Pročitaj još:

Jedina veza sa prošlošću njegove majke bila je njena stara prijateljica, a sve što je o ocu uspeo da sazna bio je nadimak – Miša. Priča o tome ko je on bio ima nekoliko – jedna kaže policajac, druga vlasnik restorana, a treća ga čak dovodi u vezu sa čuvenim jugoslovenskim trenerom boksa Brunom Hastinskim.

“Bilo kakva informacija mi je dobrodošla”, poručuje ovaj momak, a na naše pitanje šta očekuje od svog oca, odgovara jednostavno: “Ne znam, ništa”.

Foto: Privatna arhiva

Ukoliko znate nešto što bi Maksimu olakšalo potragu, možete mu se javiti preko Fejsbuk profila Maksim Arsić.