Majka trojki: „Zašto volim svoj naborani stomak“

Trudnica Foto: Nobilior / Alamy / Alamy / Profimedia

Dezire Fortin je blogerka koja piše o roditeljstvu. Ona je majka troje dece, ali njen put do majčinstva nije bio lak. Dugo se borila da zatrudni, zbog čega je patila od depresije. Zato danas obožava svoj stomak i ima poruku za sve žene.

„Za svaku ženu koja je nezadovoljna svojim postnatalnim stomakom, postoji jedna koja bi želela da ga ima“.

Na početku svoje dirljive objave, Dezire je navela ovaj citat.

Danas je majka trojki, koje naziva svojim čudom, jer se dugo borila da zatrudni. Zato danas otvoreno priča o neplodnosti i veštačkoj oplodnji.

Bez ulepšavanja je pokazala svoj stomak nakon trojki, uz poruku koja je važna za sve žene, bilo da su majke ili to žele da postanu.

„Jednom sam bila ona koja je čekala, želela, nadala se da će biti majka. Saznanje da ću napokon postati mama bilo je jedno od najneverovatnijih osećanja.

Nije bilo važno da li ću roditi prirodno ili ću imati carski rez (kako god to učinili, neverovatni ste). I nije bilo važno što će se moje telo drastično promeniti. Napokon sam bila mama, mama trojki!

Iako nikada nisam zamišljala da će moje telo izgledati onako kako izgleda sada, ono predstavlja mnogo više. Puno je viška kože, strija, opuštenosti i bora. I dok je moje novo telo majke možda ponekad teško voleti, to sam nova ja i predstavljam snagu ženskog tela i čudo rođenja tri bebe.

Kao što sam i ranije pisala, svoje postporođajne ožiljke nazivam svojim „ranama nade“ i naučile su me većem značaju ljubavi prema sebi i uvažavanja svog tela. Mislim da je važno promenimo način na koji gledamo na tela majki. U ljubavi prema sebi leži velika snaga.

Naši postporođajni ožiljci su priče o nadi, priče o ljubavi, a ponekad i priče o gubitku. Toliko je lepote u telima majki, jer pre svega predstavljaju život, našu decu i neospornu ljubav koju prema njima imamo.

Za sve koje tamo negde žele, nadaju se i mole se za svoje čudo, ovo je za vas. Za onu ženu koja je rodila i izgubila bebu, znam da je ovo sve što vam je fizički ostalo od vašeg anđela. Ti si jaka mama. I za sve mame koje se bore da zavole sebe: lepa si, jaka i danas budi osnažena da voliš sebe više“, poručila je Dezire.

***

Bonus video: Dan majke trojki

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram