„Ljudima koji se nadaju da neće imati ćerku“

Ćerke, devojka, Tiktok
Foto: Printscreen/TikTok/emraynea

I dalje ima budućih roditelja koji razmišljaju u pravcu "samo da ne bude žensko", a Ema je rešila da im objasni neke stvari.

U viralnom videu na TikTok-u tinejdžerka Ema iz Arizone obraća se onima koji ne žele žensko dete i objašnjava da bi se i sama uplašila da dobije ćerku zbog takvih muškaraca i sinova koje loše odgajaju.

Kaže da bi, ako bi ikada imala ćerku, morala da je nauči kako da se zaštiti od tuđih sinova. 

„Pa, kako bi bilo da umesto što se nadate i molite da nemate ćerku, pokušate da shvatite zašto je ne želite, a to je zato što se bojite drugih dečaka koji je gledaju na način na koji vi danas gledate devojke. To je to“, zaključila je Ema.

Emma je za BuzzFeed rekla da često nailazi na takve komentare od muškaraca i to uglavnom na video snimcima na kojima su žene razgolićene ili otvoreno govore o svojoj seksualnosti.

Ono što ne vidim je da se priča o tome koliko je zapravo strašno živeti na ovom svetu kao žena. Govorim u svoje i ime mnogih drugih žena, živimo u stalnom strahu od muškaraca. Ne mogu da imenujem nijednu ženu u životu koju muškarci nisu seksualno napali, zlostavljali ili uznemiravali. Od malih nogu smo naučene da se pazimo od muškaraca, ali zašto od malih nogu ne učimo muškarce kako da se kontrolišu i poštuju žene?“, objasnila je Ema.

Emin video podeljen je više od sto hiljada puta i gomila milione lajkova, pa – možda nije kasno.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram