Ivan Bosiljčić predlaže knjige za decu s kojima će pobediti zmajeve

Ivan Bosiljčić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako detetu ne biste uvalili telefon ili tablet da bi se zabavljalo, poznati glumac predlaže koje knjige da im date da čitaju.

Mnogima su bake i mame čitale priče za laku noć kada su bili mali, a kada bi i sami naučili da čitaju, ta ljubav prema knjigama bi ostala i razvijala se.

Zato, nije važno da li vaše dete još uvek zna da čita ili ne, te da li će u ovim tektovima uživati samostalno ili uz vašu pomoć, Ivan Bosiljčić nam predlaže kojim knjigama bi trebalo posvetiti pažnju.

On je, naime, na svom Instagram profilu podelio fotografiju sa svojom ćerkom na kojoj vidimo kako uživaju u prirodi, a pored njih je poštena količina knjiga naslagana.

U opisu fotografije je napisao citat pisca Nila Gejmana: „Bajke su više nego istinite; ne zbog toga što nam govore da zmajevi postoje, već zato što nam govore o tome da mogu biti pobeđeni.“

Ispod citata ostavio je i sledeću listu knjiga koju preporučuju, a pošto piše u množini, pretpostavljamo da se radi o zajedničkoj preporuci njega i njegove žene Jelene Tomašević.

„Leto kad sam naučila da letim“ od Jasminke Petrović

Uz naglasak da se preporuka odnosi i na knjigu i na film.

„Sve što (ni)sam očekivala“ od autorke Dragane Mladenović

„Dnevnik šonjavka„ od Džefa Kinija

I to svih 15 delova.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram