Žene ne veruju šta je lepotica uradila tokom porođaja – i mnoge su besne na nju

Foto: Instagram / indyclinton

Podelila je mišljenja.

Australijska mama dobila je brojne komentare mržnje zbog poteza na porođaju – ona je, kad su joj počele kontrakcije, odlučila da se potpuno sredi. Nanela je sredstvo za samopotamnjivanje, uradila manikir i pedikir, isfenirala se…

@indyclinton

I’m ready!!!! now just waiting on one thing… 🤔

♬ original sound - indyclinton

Indi Klinton, koja živi u Sidneju sa suprugom Benom i malim sinom Navijem, rodila je devojčicu Bambi Valentin 14. oktobra.

U satima koji su prethodili njenoj indukciji, 25-godišnjakinja je odlučila da ostavi sina u vrtiću kako bi mogla da se sredi za predstojeći porođaj.

„Kosa je oprana, samo da brzo hidriram lice. Onda ću naneti lažan ten. Takođe, ako neko pita zašto želim da imam ten tokom trudova – da li želim da izgledam ružno kada izbacujem dete iz svoje…? Pa, ne“, rekla je.

@indyclinton

this girl is already so chilled, she is not in a rush to come out. meanwhile navy just slid out of there, our sweet b is taking her sweet time 🫶🏽

♬ original sound - indyclinton

Indi je pitala svoje pratioce na društvenim mrežama da li bi trebalo da obuče grudnjak tokom porođaja, jer je nosila samo bolničku haljinu dok je rađala prvo dete i osećala se kao da joj ramena izgledaju „baš široka“.

Takođe je kasnije popravljala šminku tokom kontrakcija.

Mnogi njeni pratioci bili su zgroženi što sve to radi pre porođaja.

„To je vrsta poruka o kojima treba da razmisliš pre nego što ih kažeš, kada imaš tako veliku platformu. Reći da ne želiš da izgledaš ružno kada nameravaš da se porodiš je toliko štetno. Zbog takvih poruka sam se osećala zavisnom od krema za samopotamnjivanje 12 godina“, napisala je jedna njena pratiteljka.

Druge žene su podržale Indinu odluku da se „oseća lepo“ u bolnici i rekle su da su i same radile sličnu rutinu pre porođaja.

U svakom slučaju, kada imate normalne uslove u porodilištu, verovatno ni sređivanje nije problem.

***

BONUS VIDEO: Dragana Pandurević Jovović o pokrenutoj peticiji „STOP AKUŠERSKOM NASILJU“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram