Ključna aktivnost koja smanjuje anksioznost kod dece

Foto: Shutterstock

Deca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom. Vreme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost i podiže raspoloženje, kaže psihoterapeutkinja.

Džoan Fortjun, psihoterapeutkinja, podstiče roditelje da decu izvode napolje svaki dan, idealno na barem dva sata. Provođenje vremena igrajući se na otvorenom u prirodi, može da pomogne u smanjenju nivoa anksioznosti i smanjenju hiperaktivnosti kaže Fortune.

„Deci je potrebno dva do tri sata fizičke igre na otvorenom, a mnoga to ne dobijaju. To im pomaže u učenju, procesuiranju i sagorijevanju energije. Vreme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost, podiže raspoloženje i izgrađuje veštine zajedničke igre“, kaže Fortjun.

Foto: Shutterstock

Kada su deca srećnija i opuštenija, budna i usklađena, otvorenija su za učenje. Izlazak napolje sa decom koristiće i roditeljima, prenosi N1.

„Deca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom“, kaže Džoan.

Iako bi dva sata dnevno bilo idealno, svako vreme provedeno na otvorenom može da imati koristi, pa pokušajte da uklopite malo više vremena provedenog napolju u svoj raspored, piše Metro, prenosi 24 sata.hr.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram