Kejt i Vilijam godinama krše jedno strogo kraljevsko pravilo

kraljevski protokol
Foto: Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Članovi britanske kraljevske porodice svaki dan žive sa vrlo strogim pravilima. Da to nije uvek lako, pokazuju Kejt i Vilijam, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža, koji ne poštuju jedan važan kraljevski protokol – o bezbednosti.

Pročitajte još:

Koliko god se čini da je sve savršeno i lepršavo kad se kraljevska porodica negde pojavi, iza većine stvari koje vidimo krije se strog protokol. Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža dobro su poznati po osećaju dužnosti koji se tiču kraljevskih propisa i bontona. Međutim, postoji jedno pravilo koje Vilijam i Kejt neprestano krše, pišu na sajtu 24sata.hr.

Naime, već nekoliko godina oni krše protokol kada putuju s decom, ali posebno s princem Džordžom. Prema kraljevskom protokolu, nekoliko prestolonaslednika zapravo ne sme da putuje zajedno. Razlog je vrlo jasan – da opstanak monarhije ne bi bio ugrožen u slučaju nesreće ili pada aviona, tj. da bi imao ko da nasledi presto.


Međutim, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža nisu poštovali to pravilo od 2014. godine, kada su s princem Džordžom bili na putu za Novi Zeland i Australiju. I od tada stalno zajedno putuju avionom kao porodica, gde god da krenu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram