Kako odabrati pravi krevetac za vašu bebu?

Foto: Shutterstock

Odabir pravog kreveca za bebu može delovati kao težak zadatak.

Sa toliko dostupnih opcija, teško je znati koja je najbolja za vašu bebu. Danas na tržištu postoji mnogo vrsta krevetića za bebe.

Da biste bili sigurni da ćete dobiti pravi krevetac za svoju bebu, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kao što su:

bezbednost,

udobnost i
izdržljivost.

Hoće li krevetac čuvati vašu bebu?

Krevetac obezbeđuje vašem detetu bezbedan, zatvoren prostor u koji može lako da se penje i izlazi. Takođe pruža bebi osećaj sigurnosti jer nije izložena opasnostima poput pada i gušenja, a opremljen je mnogim sigurnosnim elementima kao što su šine na bočnoj strani krevetića kako bi se sprečilo da se vaše dete otkotrlja.

Pored toga, obično postoji čvrst dušek koji drži glavu vašeg deteta podignutom iznad grudi, tako da ako ima opstrukciju disajnih puteva, šanse za gušenje su smanjene.

Zašto je važno odabrati pravi dušek za krevetac?

Odabir pravog dušeka za krevetac je jedna od najvažnijih odluka koje ćete doneti kao roditelj.

Važno je odabrati dušek koji će vašoj bebi pružiti udobnost i podršku koja im je potrebna za zdrav san.

Sa toliko dostupnih opcija, može biti neodoljivo pronaći najsigurniji i najbolji dušek za krevetac.

Dušeci za krevetac od memorijske pene su popularni jer pružaju dodatnu podršku i udobnost, dok roditelji koji žele zdraviju opciju za svoju bebu preferiraju organske dušeke za krevatac.

Dušeci sa dvostrukom čvrstoćom obezbeđuju dva različita nivoa čvrstoće na svakoj strani, što ih čini idealnim za odojčad i malu decu.

Prozračni dušeci takođe postaju sve popularniji jer pomažu u regulaciji temperature u krevetcu, osiguravajući da vaša beba ostane udobna tokom cele noći.

Dušeci za bebe se obično sastoje od visokog nivoa poliuretana, što im omogućava da budu dovoljno čvrsti da spreče lupanje glavom i ljuljanje koje može da probudi bebu.

Vreće za spavanje beba i zašto vam je potrebna?

Dobar san je od suštinskog značaja za bebe, ali može biti teško pronaći prave vreće za spavanje beba.

Vreće za spavanje beba dizajnirane su tako da vašoj bebi bude toplo i udobno tokom cele noći, omogućavajući joj da dobije odmor koji joj je potreban.

Ne samo da one pružaju toplinu i udobnost, već dolaze u različitim dezenima i bojama koje odgovaraju svakom dekoru dečije sobe.

Postoje savršene vreće za spavanje beba bez obzira da li tražite laganu opciju ili nešto što će vašoj bebi biti dodatno prijatno na nižim temperaturama.

Ovo je posebno važno za bebe. Bebe su stalno u pokretu, a njihova tela još nisu u potpunosti razvijena da bi ih zagrejala.

Ako vaša beba spava na nižim temperaturama ili bez ćebeta ili pokrivača bilo koje vrste, njeno telo će gurnuti toplotu iz svog jezgra prema van ka ekstremitetima zbog hladne spoljašnje temperaturne okoline.

Njihovi ekstremiteti će postati hladni dok jezgro ostaje toplo.

Ovo može da izazove hipotermiju.
Vreće za spavanje beba sprečavaju da se ovo desi tako što pruža toplotu vašem detetu.

Ovo je utešno za njih i pomaže im da se dobro naspavaju kako ne bi bili mrzovoljni tokom dana, što čini sve ukućane srećnim.