Kako način na koji razgovarate sa detetom oblikuje vaš odnos, otkriva u novoj Mamazjaniji „family coach“ Dragana Aleksić

Foto: Nova.rs

Prava komunikacija između deteta i roditelja je neprocenjiva.

Razgovor sa detetom, ton glasa, reči koje roditelji koriste, ključne su u vaspitanju i za odrastanje dece, a kako samo kroz obraćanje uspostaviti zdrav i poželjan odnos sa detetom, čućete od „porodičnog trenera“ (family coach) Dragane Aleksić, u novoj epizodi Mamazjanije, premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

Od rođenja deteta, roditelji se trude da uspostave komunikaciju verbalnu i neverbalnu, na najbolji mogući način. Međutim, kako deca rastu, menja se i njihov odnos sa roditeljima, a sve polazi i završava se komunikacijom, koja često izmakne kontroli.

O negativnom uticaju elektronskih uređaja, telefonima, televiziji, ishrani, nedovoljnom razgovoru sa decom, zanemarivanju i brojnim drugim razlozima za zakasneli i neispravan odgovor kod dece, slušajte i gledajte premijerno u subotu u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće dostupne na ostalim platformama već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

U novoj epizodi Mamazjanije Dragana nas uvodi u svet komunikacije roditelj-dete i otkriva koliko često u toku dana detetu kažemo „ne“, a da toga nismo ni svesni i kako da stalne naredbe, koje im izdajemo od jutra do mraka, pređu u pitanja, molbe i razgovor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram