Jelena Njegomir u Mamazjaniji: Meni je vreme provedeno s decom vreme „za mene“

Jelena Njegomir Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Po struci je dizajnerka enterijera, ali za sebe kaže da je trener za svesno roditeljstvo i emocionalnu pismenost jer to je ono čime se najviše bavi. Jelena Njegomir, koja je pre svega majka četvoro dece, u novoj epizodi Mamazjanije, objašnjava zašto je rad na sebi neophodan za svakog od nas i ključan za dobar odnos sa partnerom i za očuvanje porodice. O njenom odnosu sa majkom, našom čuvenom pevačicom Merimom Njegomir, koja je nažalost preminula 2021, ali i o odnosu sa svojim partnerom i decom, slušaćete premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

U razgovoru sa Jelenom, dotakli smo se više tema, a jedna od vodećih bila je upravo ono čime se ona svakodnevno, profesionalno, ali i privatno bavi, partnerski odnosi, kao stub svake porodice i svesno roditeljstvo. Naša gošća objasnila je različite metode rada na sebi kod svake osobe, ali i rada na jačim i zdravijim odnosima unutar porodice. Ona ističe da roditelji pred decom ne treba da kriju emocije, ali i da im moraju postavljati granice, držati se određenih pravila kojih se svi u kući pridržavaju, a koja neće biti uspešna, ukoliko roditelj nije dosledan i istrajan.

Osim o svojoj porodici i poslu, u kojem se trudi da pomogne drugima da reše krize, prevaziđu probleme, koji se gomilaju i udaljavaju nas od našeg „unutrašenjg deteta“, kao i od emotivnog odnosa sa partnerom, decom i okolinom, Jelena je govorila i o nama, odraslima, koji smo takođe nečija deca. Ona je u periodu od samo dve godine ostala bez oba roditelja, a za takav gubitak, ističe, nikad niko nije spreman i u momentu kad osoba ostane bez majke ili oca, opet postaje dete i sve druge uloge se gube.

Jeleninu emotivnu ispovest o odnosu sa majkom Merimom i bolu koji i dalje u sebi nosi, slušaćete u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Naša gošća otkriva nam da je od majke dobila brojne savete i da je nemoguće izdvojiti samo jedan, pa će na pomenutu temu napisati knjigu, a ističe da je mama Merima upravo bila osoba koja je podstakla da radi na sebi i da je uvek učila da, šta god da joj se u životu dešava, prati svoje srce.