Jelena Đoković sve zbunila izjavom: „Prestala sam da vaspitavam Stefana i Taru“

Nad ovim mislima ćete se i vi zamisliti.

Životni stil Jelene Đoković stalno je pod lupom javnosti – od njene ishrane, vaspitavanja dece Stefana i Tare do malih rituala koje praktikuje sa suprugom Novakom. Porodica Đoković je proslavila 6. rođendan njihove ćerke Tare u bajkovitom zelenilu.

Iako ne dozvoljava da bilo ko utiče na njen metod roditeljstva, sada je priznala da taj put nije bio bez prepreka i izazova.

Majka Novaka Đokovića Dijana više puta je govorila da ne razume Jelenin stil života, a navodno joj je posebno zasmetala ishrana u snahinoj kući. Naravno, Jelena nije striktna po tom pitanju sa svojom decom, tako da Stefanu i Tari nije zabranjeno da jedu obroke sa glutenom, što posebno raduje mališane koji obožavaju čuvene palačinke bake Dijane.

Supruga Novaka Đokovića jednom prilikom je izjavila da bi želela da zaštiti decu od negativnog uticaja medija, ali da se boji da neće uspeti u tome.

„Kada gledamo decu poznatih ljudi, nekako smo prema njima prilično kritični. Kako se ponašaju, kakav su izraz lica napravili, s kim su… Žao mi je da tako nešto vidim jer svi imamo pravo da proživimo različita iskustva, pa i da grešimo, i to je u redu. Kao da se poznatim ličnostima i njihovoj deci greške ne praštaju. Volela bih da moju decu zaštitim, ali nisam sigurna da ću uspeti. To je njihov put koji ja moram da prihvatim kao takav. Rođeni su u ovoj porodici i to im je što im je“, rekla je Jelena Đoković.

Jelena je priznala da joj je bilo teško da razume veliku količinu pomešanih emocija koje je osećala kada je postala majka. Bila je uverena da će se nositi sa svim izazovima roditeljstva sa lakoćom, ali kada je osetila da je osećanja i umor preplavljuju shvatila je da ipak neće biti onako kako je zamislila.

„To mi je bio najveći izazov. Da prihvatim da je moje dete u stvari došlo na ovaj svet da živi svoj život, a ne moje projekcije i šablone i nametnute ideale, pa čak ni moje traume. Kada sam to osvestila, onda sam prestala da ih vaspitavam. Onda sam krenula da rastem sa njima i uz njih… i to je proces koji stalno evoluira kako prolazimo kroz različite faze jer oni, kao i mi, non-stop se menjaju“, rekla je Jelena, prenosi Hello.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pint

Instagram