Jednakost dolazi iz kuće

Foto: Promo

Jednakost dolazi iz kuće, poruka je kojom kompanija Bambi i njen najpoznatiji brend Plazma ove godine obeležavaju Dan jednakosti žena.

Plazma keks, kao sinonim za porodicu, želi da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena kada je reč o obavljanju kućnih poslova i obaveza oko dece i da pozove parove i roditelje širom Srbije na ravnomerniju raspodelu tih obaveza.

Prema statistici, one u gradskim sredinama obavljaju 3 puta više kućnih poslova, dok u ruralnim sredinama obavljaju i do 5 puta više kućnih poslova od muškaraca ili očeva.

Veća opterećenost žena je „tradicionalni“ model koji prenosimo sa generacije na generaciju, a lekciju da postoje poslovi koji su samo „ženski“ nažalost smatramo ispravnom i prirodnom. Iako postoje pomaci i znaci da mlađe generacije očeva u Srbiji pokazuju veću spremnost da pomognu oko svakodnevnih obaveza, Plazma veruje da baš na ovaj dan treba dodatno ohrabriti muškarce na još veću solidarnost.

Foto: Promo

Pomozimo više onima sa kojim delimo dom. Pomozimo im da očuvaju snagu i mentalno zdravlje, koliko god možemo, kako bismo kao društvo krenuli ka ravnomernijoj podeli poslova u kući.
Jer tako čuvamo porodicu i pružamo bolji primer našoj deci.

Kao i sve ostalo #jednakostdolaziizkuce

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram