Humanitarni onlajn koncert za Sonju i Ognjena

Sonja i Ognjen. Foto: Privatna arhiva

Muzičari su još jednom pokazali da se i u ovo teško vreme odazivaju humanitarnim akcijama i pomažu da se prikupe novčana sredstva za bolesnu decu.

Sale Talas, Marko Micković, Tanja Živković, Ivana Bojanović, Danijel Đokovic i Boris Kraguljac večeras, 17.4.2021 sa početkom u 20 prave online koncert na Fejsbuk grupi „Humanitarni koncert za Sonju i Ognjena“.

Koncert je moguće pratiti i na Instagram profilu @koncert_za_sonju_i_ognjena.

Ulaznice za praćenje koncerta biće u vidu sms poruke za Sonju 968 ili Ognjena 574 na 3030.

Mali Ognjen Rogović je na porođaju dobio sepsu i oštećenje mozga koji su uzrokovali cerebralnu paralizu. Ovaj dečak još uvek ne sedi samostalno, ne koristi ruke, ne drži glavu i ne govori. Ima izuzetno jak spazam u rukama, nogama, vilici i zaostaje u psihomotornom razvoju.

Foto: Privatna arhiva

Za Ognjenovo lečenje, rehabilitacije, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, operacije, medikamente i medicinski potrošni materijal potrebna je velika suma novca, koju porodica više nije u mogućnosti da priušti, te mole sve ljude dobre volje da pomognu shodno svojim mogućnostima i budu deo Ognjenovog puta ka normalnom dečijem odrastanju i prvim koracima.
Sonja je rođena 07.08.2014. godine u Beogradu. Razvijala se kao zdrava beba i zdrava devojčica. Sve se činilo u redu do septembra 2019. godine kada je Sonji uspostavljena dg. Sy Guillain Barre (ozbiljna i komplikovana bolest, oblik polineuropatije koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti koja često dovodi do paralize).

Sonja Milošević se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu dr Miroslav Zotović, kao nepokretan pacijent. Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze, javlja se neuromišićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Foto: Privatna arhiva

Sonjin oporavak je stao jer bez operacije kičme, ona nema mogućnost poboljšanja. Operacija koja joj je hitno potrebna radi se u Turskoj. Sredstva su joj potrebna za operaciju u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram