Glumica Suzana Petričević u novoj Mamazjaniji otvoreno o tome zašto je podržala ćerku da se uda i porodi u 18. godini

Suzana Petričević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U današnje vreme nije uobičajeno da se devojka sa 18 godina uda i postane majka. Ipak, ćerka glumice Suzane Petričević, rano se odlučila na ovaj korak, u čemu je imala njenu punu podršku, a naša gošća govori o razlikama u vaspitanju dece u „njeno vreme“ i kada je odrastala njena ćerka, a sad i unuk. O svemu tome ćete slušati premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

U novoj Mamazjaniji, naša poznata glumica, prvakinja Narodnog pozorišta, govori o majčinstvu u današnje vreme, koje je pod ogromnim pritiskom, narativu koji nas sve prestravljuje i postavlja nam brojne ciljeve, koji su suvišni i od uloge roditelja prave – posao. Odrastanje njene ćerke bilo je drugačije nego njeno, a u poređenju sa svojim roditeljima, kaže da su oni voleli, ali emocije nisu ispoljavali – iz straha. Disciplina je bila na prvom mestu, jer su se plašili kriza, gubitaka i gladi, a bilo je takvo vreme i to im niko ne uzima za zlo.

Njena ćerka rasla je slobodna. Suzana je svojoj mezimici tepala, trudila se da bude, kako kaže, obična mama, da manje radi, bude više sa detetom, ali da je ne pritiska nikad, ni za šta. Dorotea je, priča njena mama, izrasla u samouverenu, stabilnu osobu, koja je samostalno donosila odluke, a majci ih naknadno saopštavala. Tako je, i na prvoj godini fakulteta, Suzani rekla da će postati baka, i bez obzira na trenutni šok i komentare „dušebrižnika“ iz okoline, svojoj ćerki pružila je punu podršku, o čemu ćete slušati u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Naša gošća otkriva da i pored toga što su njena ćerka i zet rano dobili prvo dete, a potom još dvoje, u narednih nekoliko godina, nikada nisu tražili pomoć, iako im je ona nesebično nudila da priskoči, svaki put kad je potrebno. Kako je navela, ipak su tu „deca imala decu“. Bili su zaljubljeni, ljubav i jeste najvažnija, ali opet roditeljstvo, naglašava Suzana, traži i zrelost, pa je baka tu imala dragocenu ulogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram