Genijalna stvar koju možete da poklonite detetu da razvija samostalnost, a vi nećete morati da brinete

otp kartica
Ilustracija:; Foto: LightField Studios / Panthermedia / Profimedia

Pogodnost koja je bitna i za roditelje i decu.

Za razliku od ranijih generacija, tinejdžeri danas su i te kako finansijski pismeni i imaju želju da u tom pogledu budu nezavisniji, ali roditelji po pravilu uvek brinu o tome kako će dete potrošiti novac koji mu daju. Dobra vest je da sada u ovo digitalno doba više nema razloga za to jer je dostupna značajna pogodnost. Mladima se pruža prilika da razvijaju svoju finansijsku pismenost ili preduzetnički duh, da jačaju odgovornost i samostalnost, a roditeljima da ih bez brige u tome podrže. U pitanju je OTP Mastercard Junior – prva kartica za mlade od 11 do 18 godina.

Zašto je Junior kartica bitna za roditelje i decu

Junior kartica deci omogućava sigurno plaćanje, a roditeljima transparentno praćenje troškova i podešavanje limita dnevne potrošnje.

Vrlo značajno je da roditelj podešava dnevni limit potrošnje u m-bank aplikaciji kako bi dete raspolagalo iznosom koji je unapred definisan.

Takođe, nakon svakog plaćanja koje dete obavi roditelj ima uvid u ta plaćanja putem m-bank aplikacije i validira transakciju. Roditelj može i da se registruje na SMS servis i dobija poruke nakon izvršenog plaćanja.

Jako korisno je i to što, zahvaljujući lakom povezivanju OTP Junior kartice sa mobilnim, dete može plaćati i telefonom.

Dakle, dete može da bude finansijski autonomno, a roditelj ima uvek uvid u to kako ono troši novac. Ono može da samo vodi svoje troškove, da se bavi džeparcem, užinom, da plaća u knjižari, da podiže novac sa bankomata, da vrši plaćanje kada je u inostranstvu, recimo, na ekskurziji, a roditelji preko aplikacije precizno u realnom vremenu prate kako dete koristi tu karticu. Za manje novčane iznose nije potrebno unošenje PIN koda, a limiti dnevne potrošnje se resetuju na početne vrednosti sledećeg dana u ponoć.

Pritom, korišćenje kartice putem Google Pay aplikacije moguće je za tinejdžere od 16 godina, odnosno putem Apple Pay-a za one od 13 godina.

Lak put do OTP Mastercard Junior kartice

Otvaranje Junior kartice je vrlo jednostavno – roditelj ili zakonski zastupnik koji je klijent OTP banke ili će to postati podnosi zahtev za Junior karticu tako što priloži izvod iz knjige rođenih za maloletno dete u bilo kojoj ekspozituri OTP banke. Preduslov je da klijent ima otvoren bilo koji paket OTP banke. Zahtev za posebnu karticu može da se podnese za čak četiri deteta pojedinačno.

Na kraju, tu je još jedna ne manje bitna stavka – očuvanje i zaštita životne sredine, što je takođe deo vaspitanja, odrastanja i finansijske pismenosti. Naime, Junior kartica je izrađena od reciklirane plastike baš da bi se najmlađima u godinama kada sazrevaju i formiraju usadila svest o tome koliko je bitno biti odgovoran i kako njihovi izbori i te kako utiču na očuvanje životnog okruženja. OTP banka je lider zelene tranzicije u bankarskom sektoru u Srbiji, a samo u protekloj godini je realizovala brojne ekološke projekte, inicijative za podršku sportu, kulturi i ranjivim grupama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram