(FOTO) Prvi dan škole u Vuhanu je za rubriku „neverica“

Foto: EPA-EFE

Učenici u Vuhanu krenuli su danas u školu, poput svojih vršnjaka širom sveta, međutim, očigledno uz neka malo drugačija pravila.

Dok đaci u Srbiji u učionicama moraju da sede sami u klupama, sa preporučenim razmakom, da van klupe nose maske i da u školu idu u smenama, njihovi kineski vršnjaci u prilici su da se ponašaju mnogo slobodnije. O tome svedoče fotografije koje nam dolaze iz jedne srednje škole u Vuhanu, provinciji Hubei koja je postala ozloglašena jer je iz nje krenula svetska pandemija koronavirusa i možda zauvek izbrisala svet kakav poznajemo.

Vuhan je danas ponovo otvorio svojih 2.842 vrtića, osnovnih i srednjih škola koje pohađa ukupno oko 1.4 miliona mališana i tinejdžera, preneli su lokalni mediji.

Ovo je još jedan u nizu dokaza kako se život u ovom gradu vraća u normalu nakon što su po izbijanju epidemije prvo bili 76 dana u strogom karantinu.

Poslednji slučaj koronavirusa u Vuhanu ceremonijalno je proslavljen ove nedelje kad je iz bolnice otpušten poslednji pacijent, koji je zarazu doneo sa prekookeanskog putovanja. Za to vreme, pandemija širom sveta nastavlja da bukti, a trenutno brojimo skoro sedam miliona aktivnih slučajeva obolelih od kovida 19.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram