(FOTO) Najbolja poruka Vesiću na Trgu republike

Foto: Nova.rs

Kako doček Nove godine na trgovima neće biti moguć, širom Srbije zaživela je inicijativa da se novac planiran za to preusmeri na lečenje bolesne dece. I to ne samo ogromne sume koje bi tradicionalno pokupile naše estradne zvezde, već i novac od dekoracija gradova. To je jasna poruka i Beograđana, ostavljena na velikom ukrasu u centru grada.

Na džinovskom paketu koji „krasi“ Knez Mihailovu kod Trga republike ostavljena je poruka upućena nadležnima, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika, kojom građani jasno stavljaju do znanja da bi voleli da i srpska prestonica krene putem drugih gradova u Srbiji.

Foto: Nova.rs

*

Foto: Nova.rs

Kragujevac, Novi Pazar, Užice, Veliko Gradište, Sombor, Vladičin Han, Pirot i Zrenjanin već doneli odluke o preusmeravanju novca ranije budžetiranog za proslavu dočeka.

U Novom Pazaru ovo će biti čak peta godina zaredom da se na glavnom gradskom trgu ne organizuje doček Nove godine. Pre pet godina odlukom Gradonačelnika Nihada Biševca, prestalo se sa organizovanjem dočeka ovog praznika, a novac koji je trebalo da bude uplaćen estradnim zvezdama, biće preusmeren na decu bez jednog ili oba staratelja.

Organizacija „Kreni-Promeni“ saopštila je da je skoro 100.000 građana potpisalo njihove peticije da se sredstva izdvojena za novogodišnje proslave u Beogradu preusmere za lečenje bolesne dece.

Peticije koje su trenutno organizovane u 22 grada, potpisalo je više od 97.000 građana – najviše u Beogradu 68.427, Novom Sadu 6.399, Kragujevcu 4.811, Nišu 2.334, Kruševcu 2.228, Valjevu 1.883, Kraljevu 1.308, Zrenjaninu 1.288, Pirotu 1.115.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram