FOTO Dirljivi prizori mama koje prvi put drže svoje bebe

Trudnica
Foto: Martha Asencio-Rhine / Zuma Press / Profimedia

Čudo rođenja je snažan, ali u isto vreme i stresan, uzbudljiv događaj. Fotografije mama koje su se tek porodile najbolje dočaravaju emotivni rolerkoster kroz koji prolaze u tim trenucima.

Ker Foks je ime žene koja stoji iza fotoaparata i već 13 godina hvata upravo te trenutke – kad mama posle porođaja prvi put privije bebu na grudi.

“Majčinstvo i sve promene koje ono sa sobom donosi, bile su pokretačka snaga i žila kucavica cele moje karijere”, napisala je ona na svom sajtu.

Ker kaže da je fotografisanje mama, tata i beba njen životni poziv. Nakon toliko godina, prestala je da broji porođaje kojima je prisustvovala i broj fotografija koje je uslikala za porodice.

Tokom 2020. zbog pandemije Ker nije radila, ali već početkom ove godine, nastavila je tamo gde je stala. Ponekad mora da pređe mnogo kilometara zarad svog posla, ali kaže da joj to ne smeta i da su fotografije same po sebi nagrada.

Od marta prošle godine, pa sve do januara 2021. Ker je bila u potpunosti nezaposlena. Sebe smatra umetnikom i kaže da su umetnici bili najduže u nepovoljnoj situaciji.

Majke na porođajima doživljavaju pravi rolerkoster emocija. Međutim, Ker se trudi da uhvati i emocije očeva koji po prvi put vide svoje dete i prilaze ženi koja im je tu radost pružila.

Osećanja novopečenih mama variraju. Miks toliko različitih emocija, isprva ume da bude veliki šok za ženu, a Ker se trudi da sve zabeleži i time zapečati ovaj trenutak zauvek.

*

*


*

Ker kaže da je njena misija da jednom slikom ispriča čitavu priču. Porodice su joj neizmerno zahvalne što ovekoveči momente u kojima je ljudima fotoaparat poslednje o čemu razmišljaju. Njena umetnost krasi mnoge porodične albume.

***
Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram