Džonson i Džonson zaustavio prodaju bebi pudera u Americi

Bebi puder
Foto: Phil Rees / Alamy / Profimedia

Kompanija Džonson i Džonson zaustavila je prodaju bebi pudera u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi jer je prodaja opala.

Ta kompanija je u utorak je na svom sajtu navela da je ponovo ocenjivala svoje proizvode u svetlu koronavirusa i prestala je da isporučuje stotine svojih proizvoda u SAD i Kanadu. Kako pišu – svrha je bila da se prioritet stavi na proizvode koji se mnogo traže i da se napravi mogućnost socijalne distance u njenim proizvodnim i distributivnim pogonima.

Bebi puder nastavlja da se prodaje u drugim krajevima sveta i u direkciji kompanije tvrde da je na nekim tržištima samo došlo do pada potražnje, iako se zna da su mnoge žene podnele tužbu protiv Džonson i Džonson jer su posle redovnog korišćenja njihovog bebi pudera dobile karcinom jajnika.

Prošlog oktobra je saopšteno da je prilikom testiranja, koji je sprovela američka Uprava za hranu i lekove u bebi puderu u tragovima pronađen azbest. Džonson i Džonson je podneo žalbu 2018. godine na tužbu od 4,7 milijardi dolara koju su protiv njih podnele 22 žene tvrdeći da su od njihovih proizvoda obolele od raka jajnika.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram