Dečko mi je pod jelku stavio poklon koji je otvorila moja mama – i danas crvenim

Foto: Nova.rs

Uvek sam mrzela iznenađenja, a posle ovog poklona tek.

Ne volim iznenađenja i to svi u mojoj okolini znaju, mada ovo nije sprečilo mog tadašnjeg dečka da mi ipak ostavi poklon ispod jelke.

Deset godina nakon poslednjeg poklona koji sam zatekla ispod jelke, što je bilo sa mojih šest godina, sačekalo me je crveno srce sa velikom mašnom.

Prvog dana nisam ni primetila da nešto tu stoji, doduše ni drugog, ali moja majka nažalost jeste.

Sedele smo u dnevnoj sobi, gledale neki novogodišnji film kada je ona ustala da uključi lampice na jelci. Tada je videla poklon, a kako na njemu nije stajala nikakva ceduljica, verovatno je mislila da je kutija obična dekoracija koju je neko od ukućana stavio ispod novogodišnjeg drveta, pa ju je otvorila.

Kada je videla šta se nalazi u njoj, pocrvenela je, vratila poklopac i kroz kiseo osmeh rekla: „Mislim da je ovo za tebe.“

Da, bilo je za mene. Mada bolje da nije.

Otvorila sam crveno srce i istog trenutka sam želela da propadnem u zemlju. Unutra je bilo mnoštvo slatkiša, poruka na kojoj je pisalo „jedva čekam da te vidim u ovome“ i najperverzniji donji veš.

Odnela sam kutiju u svoju sobu i nastavila da gledam film s majkom. Obe smo se pravile da se ništa nije desilo. I da, hvala joj zbog toga, jer stvarno ne bih znala šta da joj odgovorim na bilo koje pitanje koje bi mi u tom trenutku postavila.

Inače, ova situacija ne bi bila toliko neprijatna da ja tada nisam imala 16 godina, a moji su mislili kako se dečko i ja još uvek samo držimo za ruke.

Sutradan sam ga pitala kada je ostavio poklon ispod jelke, i kako mu je uopšte pala takva ideja na pamet jer je znao da živim s porodicom. Rekao mi je da ga je krišom ostavio još pre tri dana i da se nadao da ću ga ja prva videti.

E pa nisam, ali i dan danas pocrvenim kad se toga setim.

***

BONUS VIDEO: Muške simpatije iz mladosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram