Da li znate kako se stvarno zovu Tom i Džeri?

Tom i Džeri
Tom i Džeri Foto: TURNER PICTURES - Album / Album / Profimedia

Uz crtani film Tom i Džeri odrastale su mnoge generacije. Ova animirana serija bez dijaloga nastala je sada već davne 1940. U međuvremenu je doživela veći broj televizijskih reinkarnacija, a tokom godina je snimljeno i nekoliko dugometražnih ostvarenjima o avanturama popularnog mačka i miša, uključujući i film iz ove godine, o kome smo više pričali ovde.

Zanimljivo je, međutim, da Tom i Džeri nisu prava imena ovih animiranih likova. Naime, u novoj video igri MultiVersus, piše da je puno ime Toma „Tomas Džasper Mačak stariji“, dok se Džeri stvarno zove „Džerald Džinks Miš“. Tom i Džeri su dakle samo nadimci ovog mačka i miša.

Fanovi ovih crtanih junaka na Tviteru bili su veoma zbunjeni kada su saznali ovu informaciju, pa se jedan od njih zapitao: „Ako u imenu mačka Toma stoji da je ‘stariji’ gde su onda njegova deca?“

Pročitajte još:

Prema navodima sajta CNET, kada je crtani Tom i Džeri prvi put debitovao na televiziji pre osam decenija, njegovi glavni likovi su se zvali Džasper i Džinks, što su sada njihova srednja imena u gorepomenutoj video igri. Iza igre MultiVersus stoje kompanije Player First Games i Warner Bros Interactive Entertainment, a njen izlazak je najavljen za 2022. godinu.

Izvor: Design Taxi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram