Čuveni doktor sasuo istinu: Evo zašto vas vaše dete ne poštuje

Foto: Юрий Давыдов/komarovskiy.net/commons.wikimedia.org;Shutterstock

Ukrajinski pedijatar, doktor Jevgenij Komarovski, jednim kratkim odgovorom na pitanje koje su mu tata i mama jednog dečaka postavili, otkrio je ko su ti roditelji koje deca poštuju.

Pitanje koje su mu mladi roditelji postavili glasilo je: “Naš stariji sin, koji ima 7 godina, često se prema nama ponaša bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i gleda ga s visine. Molim vas, recite nam šta da radimo, kako da ga promenimo?”

Doktor Jevgenij Komarovski kratko je odgovorio:

“Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati šta hoćete, ali dok on sam ne bude doživeo situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može uraditi više i bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete zaista naučiti nečemu, tek će tada dete naučiti da ceni svog oca.

A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi puno rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju, no dete još uvek ne može da shvati taj koncept, jer realno, još uvek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Poštovanje se ne uči rečima i zarađuje se delima”, piše Zelena učionica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram