Penis u dečjoj emisiji razbesneo roditelje

Beba i porodica 08. jan 202112:07 > 12:32
Fotoprintscreen/.youtube.com/channel/daniel

Danska animirana serija o čoveku sa najdužim penisom na svetu namenjena je deci uzrasta od 4 do 8 godina i u trenutku je uzburkala javnost.

Glavni junak nove animirane serije danskog javnog servisa je Džon Dilermand, čovek koji ima ogroman, neobičan penis. Zapravo, njegov penis je toliko specijalan da njime može da crta murale, podiže zastavu, krade sladoled od dece… Dilermand sve izazove savladava svojim penisom, na užas roditelja Danske, ali i celog sveta.

Već uvertira pokreće raspravu o tome šta je prikladno prikazivati deci i kakvu zapravo poruku šalje animirani junak koji ne može da kontroliše svoj polni organ.

 

„Da li je ovo zaista poruka koju želimo da pošaljemo deci usred #MeToo talasa?“ napisala je danska autorka Ane Lise Marstrand-Jorgensen.

Kristijan Gros, profesor s Roskilde univerziteta, deli njenu zabrinutost.

„To održava ideju o patrijarhalnom društvu i opravdava loše ponašanje muškaraca. Zamišljeno je da bude smešno, pa deluje bezopasno. Ali nije. Tome učimo našu decu“, ističe Gros.

Ipak, ima i onih koji misle da su to preterane reakcije.

Pročitajte još:

„Džon Dilermand se obraća deci i deli njihov način razmišljanja. A deca misle da su genitalije smešne“, kaže Erla Heinesen Hojsted, klinička psihološkinja koja radi s decom i porodicama. „Serija zapravo govori o čoveku koji je impulsivan, koji pravi greške, kao i deca, ali na kraju ih uvek ispravi. Preuzima odgovornost za svoje postupke“, ističe psihološkinja, prenosi The Guardian.

Teško da će se tu staviti tačka na raspravu, iako danski javni servis DR ima reputaciju medija koji uspešno pomera granice, posebno kad su deca u pitanju.

U međuvremenu, Delermandove avanture stigle su i do naših društvenih mreža i teško je odupreti se zamisli kako bi ovako nešto prošlo na RTS-u.

„Dobro bi legla u školskom programu“, našalio se Srđan Dragojević i predložio i naslov na srpskom: „Džon kuronja“.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram