Crnogorska influenserka mladim mamama: Zašto lažete?

Nataša Kovačević Foto:printscreen/instagram/njezvanova/

Crnogorska influenserka Nataša Kovačević, poznatija kao Njezvanova, nedavno je rodila sina i sada za druge mlade mame ima samo jedno pitanje: Zašto lažete?

„Zašto lažete? Lažinjajući o tome kako tvoja beba nije imala grčeve ili nije osjetila nicanje zuba, kako ste odma uspostavili laktaciju i bez problema je sisala, spavala po cijelu noć, kako nisi umorna i ništa ti nije teško, kako je sve to lako i ne treba ti pomoć – svakoga koga slažeš dovodiš u potencijalno nezadovoljstvo koje može završiti na kraju i suicidom. U najmanju ruku postaje anksioznost praćena beskrajnim pitanjima: Kako je njima lako a meni teško? Jesam li dovoljno dobra? Jesam li mogla bolje? Ja sam nesposobna. Ja nisam dovoljno dobra. Je li samo meni teško? Praćeno osjećajem stida, jer ako je svima na instagramu i u komšiluku prelako da imaju đecu a meni to nije prelako ali je prelijepo, znači da sam ja nesposobna i nedovoljno dobro i stidim se. Nije tačno da je lako!“, napisala je Nataša.

Zaključila je da je samo tačno da svako ima svoje iskustvo, da je svaka beba za sebe, da je svaka majka za sebe…

Pročitajte još:

„I da je sasvim OKEJ da ti bude teško. Da budeš umorna. I da plačeš iznad bebe koja plače a ti pojma nemaš zašto. To je samo nešto novo za tebe. Čemu te niko ne može naučiti jer… PONAVLJAM – svaka je beba za sebe. Svaka je majka za sebe! Sve što je nepoznato i novo je stanje visokog stresa. Zamisli koliki je stres kad cio tvoj svijet, tvoj udah i izdah, tvoj glavni tok i tvoja životna nagrada zavisi od tebe, a ti ne znaš što plače. Slušaj, i meni je teško. Lažu da nije. Ali je najljepše na svijetu. Nisi sama. Volim te“, poručila je mladim mamama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nataša Kovačević (@njezvanova)

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram