Čovek koji je postao očinska figura deci širom sveta

Foto: Instagram/dadhowdoi

Kada je Robert Keni pokrenuo Jutjub kanal "Tata, kako da", gde je želeo da kači video tutorijale za svoju decu - nije imao ideju da će postati internet senzacija i očinska figura mnogoj deci koja odrastaju bez očeva.

Poslednje što je 55-godišnji Keni očekivao je da postane internet senzacija, dobivši skoro dva miliona pratilaca, ili nove „dece“, za samo nekoliko nedelja.

„Nisam imao pojma  da će moj kanal ‘Tata, kako da?’ postati toliko popularan kao što jeste“, istakao je Keni u neverici.

Inspirisan svim „odraslim“ pitanjima koja je dobio od svoje 28-godišnje ćerke Kristine, Keni je počeo da snima videe koje je planirao da podeli sa svojom decom, a jednog dana i sa unucima.

„Moja ćerka i ja stalno pričamo o tome kako se rade neke stvari, pa sam joj to pomenuo, a ona je rekla: ‘Tata, to bi bilo sjajno’“, priseća se on.

Keni je počeo sa jednostavnim tutorijalima koji bi njegovoj odrasloj deci, Kristin i Kajl, ili unucima, mogli nekad zatrebati. Na primer – kako da se obrije lice ili kako vezati kravatu. Kasnije se pozabavio uobičajenim problemima i kućnim majstorisanjem kao što je otpušavanje lavaboa, popravka vodokotlića i još mnogo toga.

Keni je i sam priznao da takvih tutorijala ima na pretek, ali da misli da su se njegovi izdvojili jer se baš obraćao svojoj deci, što je izazvalo dobre reakcije kod ljudi.

On kaže da ima nekoliko stvari koje izdvajaju njegove video snimke.

„Jedna od stvari je ljubaznost. Trudio sam se da budem ljubazan i pun ljubavi“, rekao je on i dodao da internet „nema algoritam za ljubaznost“.

Tata bez oca želi da bude tu za svu decu bez očeva

U braku je već 29 godina i stvaranje bliske porodice i podrške oduvek mu je bio cilj, posebno jer ga je otac napustio kada je bio tinejdžer.

„Kada sam imao 11 ili 12 godina, moj se otac emotivno odjavio, a onda je to ozvaničio kada sam imao 14 godina na rođendanskoj zabavi moje mlađe sestre i svima je najavio da više ne želi da ima decu. Od tada pa nadalje, bio sam odlučan da to ne radim sa sopstvenom decom. Brak i podizanje dece su teški, ali moraš da prebrodiš to i to je uvek bio moj cilj“, rekao je Keni, koji je jedan od sedmoro braće i sestara.

Otkako je pokrenuo kanal, dobio je ogromnu podršku od stranaca koji su se povezali sa ovom pričom i porukom iza njegovih video snimaka. Rekao je da oseća veliki osećaj odgovornosti prema mlađoj generaciji koja prati njegove video snimke.

„Postajem emotivan… Postavio sam video i u suštini samo rekao: ‘Ponosan sam na tebe, volim te, Bog te blagoslovio’, a neki komentari su rekli da im nikada nije rečeno da je neko ponosan od njih“, istakao je Keni.

On se ipak na kraju pomirio sa ocem pred kraj očevog života, i poručio je da želi da sve tate upamte jednu stvar – niko nije savršen.

„Mislim da je to velika stvar, budite ranjivi pred svojom decom i ne ponašajte se kao da ste popili svu pamet sveta… oni će ipak otkriti na kraju da niste savršeni“, poručio je Keni, a prenosi GoodMorningAmerica.

Izdao je i svoju knjigu uputstava i oseća se blagoslovenim što može da radi ono što zaista voli.

***

Bonus video: Levoruki ljudi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram