Bravo ljudi! Za 24h sakupljen novac za lečenje malog Petra

Foto: Budihuman.rs

Hitan apel za pomoć bolesnom detetu, u kome se rok za prikupljanje novca merio u satima, po ko zna koji put je ujedinio Srbiju. Petru Mićiću (10) iz Kragujevca nedavno je dijagnostikovan zloćudni sarkom, a za lečenje u inostranstvu bilo je potrebno prikupiti 150.000 evra za samo sedam dana. Čitava zemlja ponovo se digla na noge i za dan prikupila novac da ovaj, do skoro bezbrižan i zdrav dečak, ode na lečenje.

U  godini za nama, pogođeni pandemijom, građani Srbije  položili su nekoliko važnih ispita iz humanosti i na lečenje poslali Sofiju, Aniku, Minju, Olivera i još mnogo dece, ali se čini da smo sada i „diplomirali’“. U rekordnom roku, za manje od 24 sata obezbeđen je novac za lečenje Petra Mićića (10)  kome je dijagnostikovan zloćudni sarkom u levoj nozi.

Taj retki oblik kancera, od kog oboli četvoro dece od milion, kao grom iz vedra neba, pre mesec dana pogodio je porodicu. Petru su urađene osnovne analize, a  klinika za lečenje sarkoma kod dece u Štutgartu pristala je da ovaj nasmejani dečak  tamo nastavi lečenje u što kraćem roku.

Troškovi  operacije, terapija i rehabilitacije iznose 150.000 evra za 190 dana boravka, koliko je neophodno da Petar provede na klinici.

Zatečena užasavajućom dijagnozom i potrebnim iznosom za lečenje, porodica se obratila građanima za pomoć, a onda se pokrenuo dobro poznati humani talas i ljudi dobre volje su još jednom uspeli.

Petrova porodica danas je objavila da je novac prikupljen.

Njegov otac Goran, za naš portal je kratko rekao da su još uvek u šoku i pod stresom i da se čitava porodica od srca zahvaljuje svim dobrim ljudima.

„Ovo su lepe vesti za nas, svima se zahvaljujemo i blagodarni smo na ljubavi i pažnji koju su građani pokazali prema nama u ovom teškom trenutku. U šoku smo i ne možemo da verujemo da je novac prikupljen za tako kratko vreme“ sa pomešanim osećanjima zahvalnosti i strepnje je rekao Goran.

Porodica se i na zvaničnoj stranici sa humanitarnim apelom za Petra zahvalila svima na nesebičnoj pomoći.

„OBJAVITE SVI, SKUPILI STE NOVAC ZA PETRA!“ Za manje od 24 sata borbe skupili ste novac potreban za Petrovo lečenje u Nemačkoj bolnici (150.000€) a pored toga pomogli ste Petrovoj porodici da plati troškove boravka za vreme lečenja (40.000€) kao i troškove puta u Nemačku (4000€) LJUDI, VI STE NEVEROVATNI, VI STE DIVNI… PONOSNI SMO NA VAS. U PETROVO IME I U IME CELE NJEGOVE PORODICE BESKRAJNO VAM HVALA! TAKOĐE VELIKO HVALA OD NAS IZ TIMA KOJI JE VODIO OVU BORBU I ZAJEDNO SA VAMA POBEDIO ZA SAMO DVA DANA!!! NEKA VAS BOG ČUVA!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram