Besplatne radionice za učenike u Muzeju afričke umetnosti

Foto: Muzej afričke umetnosti/Promo

Ove godine, uprkos pandemiji i uz sve mere predostrožnosti, Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom zimskog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom "Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova".

Srednjoškolci će moći da se opredele za jedan od dva tematska mini-kursa koji će biti realizovani tokom januara – radionice keramike od 4. do 9. januara i radionice grafike od 11. do 15. januara.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet dana, uz uvodno predavanje kustosa i kroz praktičan rad ovladati odabranom tehnikom – keramikom ili grafikom. Završni deo programa održaće se 16. januara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje grupne izložbe, kao i dodela potvrda o učešću i nagrada najuspešnijima održaće se 17. januara u 14 časova. Srednjoškolci mogu da se prijave slanjem prijave na [email protected] a neophodno je da ostave ime, prezime, godinu rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram