Audio-priča Aleksandre Kovač klince uspava bez drame

audio-priča za uspavljivanje
Foto: Printscreen/YouTube/Moj Mir

Prva audio-priča za uspavljivanje dece sa junacima mačorom Vukijem, psom Malenom, mačkama Aretom i Najom i šumskom kornjačom Diforest oduševila je i mališane i roditelje. Autorka Aleksandra Kovač za portal Nova.rs priča odakle ideja za ovaj lep projekat.

„Vukijeva družina spašava Lorelaj“ je moja prva priča za decu, u audio formatu, za uspavljivanje i opuštanje dece. Sve to je deo prvog regionalnog onlajn programa za opuštanje duha i tela Moj mir, koji podrazumeva vođene relaksacije za opuštanje, miran san, ublažavanje straha i snažnih emocija. Ovaj program sam kreirala sa željom da ljudima prenesem sve ono što je meni pomoglo da se nosim sa stresom, problemima i teškim trenucima kroz koje svi prolazimo tokom života, ali sada više nego ikad pre. U svemu tome, ova situacija u kojoj smo svi zajedno izazvana pandemijom koronavirusa ipak najteže pada deci i njihovim roditeljima. Zato sam želela da im pomognem kako najbolje znam, svojom kreativnošću, pisanjem i glasom“, priča Aleksandra kako su sve relaksacije i priče dostupne potpuno besplatno na Youtube kanalu Moj mir i društvenim mrežama.

Aleksandra priznaje i da joj je priča „Vukijeva družina spašava Lorelaj“ donela mnogo radosti dok ju je pisala jer ju je vratila u detinjstvo i pomogla joj da ispolji najnežnije emocije.

Priča i kako su oživeli glavni junaci.

„Glavni junaci su stari crni mačor Vuki i njegova družina, pas Malena, mačke Areta i Naja i šumska kornjača Diforest, koji žive u dvorištu zgrade na Vračaru i o kojima brine desetogodisnja devojčica Mija. Priču prati muzika koju sam posebno komponovala sa ciljem da umiri i opusti decu i uvede ih u miran san. Kao muzički pedagog godinama sam radila sa decom svih uzrasta u mojoj školi pevanja i znam koliko je bitno pružati im emocionalnu podršku i davati primer svojim ponašanjem i razmišljanjem. Zato su poruke ljubavi, podrške, jedinstva i prijateljstva najvažnije koje oni sada treba da čuju. Naravno, sve junake priče sam zasnovala na mojim ljubimcima, njihovim osobinama, nestašlucima, ali i ljubavi koju nose i bezrezervno pružaju.

Pročitajte još:

Aleksandru raduju divne reakcije na njen poduhvat.

„Čini me jako srećnom što mi mame i tate pišu i kažu da njihova deca obožavaju Vukija i družinu i da jedva čekaju na spavanje da bi svi zajedno slušali priču. I tako svako veče.“

To i ne čudi jer Vuki i družina danas dobro dođu i mladima i starima, kada smo svi pod velikim stresom, u strahu, kad smo često uznemireni, pa su nam mir, opuštanje i dubok san, potrebniji više nego ikad.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram