Anjinu poruku sinu treba ponavljati svakom detetu

Foto: Facebook/Anja Ringgren Lovén

Čak i ako ste hteli, teško da ste iz sećanja izbrisali sliku od pre četiri godine na kojoj plava žena hrani malog izglednelog i mršavog dečaka Houpa iz Nigerije kog su roditelji optužili za veštičarenje i ostavili ga da umre na ulici od gladi i žeđi.

Dankinja Anja Ringren Loven se godinama bavi humanitarnim radom, ali je postala poznata širom sveta kad je malog Houpa spasla iz Nigerije.

Izmučeni mališan je preživljavao hraneći se ostacima hrane i smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dečak bio u strašnom stanju i jedva je stajao na nogama.

Kad ga je našla dala mu je da jede, pije, zamotala ga u ćebe i odvela na lečenje u bolnicu. Dva dana nakon što je uputila apel putem interneta za pomoć oko računa za lečenje dečaka koji je dobio ime Houp, iz čitavog sveta primila je donacije u vrednosti od dva miliona dolara. Houp je danas zdrav i nasmejan dečak koji voli školu i drugare, a Anja je na Instagramu nedavno objavila poruku svom sinčiću Dejvidu koja jako dobro oslikava sve čemu je ova žena posvetila život.

„Dragi sine, uvek se seti da su ponekad najfiniji ljudi koje sretneš u životu prekriveni tetovažama, a nekad će oni koji najviše osuđuju ići u crkvu svake nedelje“, glasi njena poruka sinu.

Podaci nemačke humanitarne organizacije „Pomoć gladnim sveta“ pokazuju da 144 miliona dece u svetu imaju usporen rast zbog neuhranjenosti, a 47 miliona dece gladuje. Pošto je pomogla malom Houpu, Anja ga nije usvojila kao što su pisali mnogi svetski i domaći mediji. Houp živi u dečjem centru „Land of Hope“ u Nigeriji, koji je Anja osnovala sa svojim suprugom.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram