Anja s mužem, decom i dva psa živi u kombiju i putuje po svetu, a u Mamazjaniji otkriva njihove najluđe avanture

Anja Vuković Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Avanturisti Anja Vuković i Strahinja Tanasković, influenseri i marketinški stručnjaci iz čuvenog dvojca „Whatifness“, gotovo 10 godina su na putu, a život u kombiju pre nešto više od tri godine, upotpunili su blizanci Ada i Ognjen, koji su se u početku malo teže uklopili u ovaj dinamični ritam života, ali danas su ozbiljni mali putnici, koji jedva čekaju sledeću destinaciju, o čemu ćete slušati premijerno sutra od 20 sati na portalu Zadovoljna.rs.

Mama Anja u novoj Mamazjaniji pričala nam je o lepotama, ali i brojnim poteškoćama života u kombiju sa dvoje male dece. Iako su mislili da će biti lako i nisu ni o čemu brinuli, Anja i njen partner Strahinja, suočili su se sa nespavanjem, odlaganjem putovanja na neko vreme, neusklađenim potrebama blizanaca, jer kad jedno spava, drugo je gladno i obrnuto, pa su se sa novim obavezama „u hodu“ snalazili.

Deca sada imaju tri godine i kako Anja kaže, kod njih se budi interesovanje za nove lokacije i selidbe, a o nestalnom životu, poslu koji sa sobom nose, prednostima kuće koju pomeraju kad god im nešto u njenoj okolini ne odgovara, vaspitanju dece bez mobilnih telefona, samo u skladu sa prirodom, slušaćete u novoj Mamazjaniji, a ova kao i sve prethodne epizode Mamazjanije, biće na ostalim platformama dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro i to na YouTube kanalu NOVA RS i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

„Da je lako, nije“, priznaje Anja, ali naglašava da strepi od polaska dece u školu, jer će to značiti zaustavljanje na neko vreme, a to je nešto što niko od njih ne želi. Svoju decu uče da budu slobodna, da istražuju prirodu i svet oko sebe, da se sami snađu ako naiđu na prepreku i pokušaju sami da rešavaju probleme, a da li će jednog dana živeti „svuda po malo“ ili na jednom mestu, Anja i Strahinja jedva čekaju da vide, kad Ada i Ogi porastu.