5 neobičnih osobina koje nasleđujemo od roditelja, a nikad ne bismo rekli da su genetske

bebe osobine
Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

Od roditelja nasleđujemo boju očiju i kose, visinu, oblik nosa i druga fizička obeležja. U moru tih karakteristika koje često primećujemo i komentarišemo ima i nekih neobičnih osobina, za koje verovatno niste ni pretpostavljali da su genetske.

Sindrom kijanja

Da li vas gledanje direktno u sunce tera na kijanje? Ili kijate dva do tri puta kada iz mraka bioskopa izađete u osvetljeno predvorje? U pitanju je neobični sindrom kijanja koji nasleđujemo od svojih roditelja.

Manjak tolerancije na alkohol

Ako se nakon nekoliko popijenih gutljaja crnog vina osećate kao da vas je pregazio voz, zahvalite svojim roditeljima na niskoj toleranciji prema alkoholu.

Spajanje dlanova

Presavijate prste oba dlana zajedno kao da želite da molite (bez razmišljanja). Kako vam stoje palčevi? Većina osoba staviće palac leve ruke preko onog desne ruke. Pokušajte sada da zamenite položaj – čudno se osećate u toj pozi, zar ne? Ljudi koji prirodno drže dlanove u ovoj obrnutoj pozi nasledili su to od svojih roditelja, piše Bebologija.rs.

“Gen popularnosti“

Ako ste komunikativna, otvorena i popularna osoba u svom društvu i na radnom mestu, moguće je da ste “gen popularnosti“ nasledili od svojih roditelja.

Uvijanje jezika

Možete li da savijete jezik u smotuljak? Verovali ili ne, ali ovu motoričku veštinu nemaju svi ljudi, a preneta vam je od majke ili oca.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram