Pre par godina krenem s drugaricom u nabavku. Ja svoju, ona svoju korpu vuče. U jednom trenutku dok sam merila paradajz, ona mrtva hladna uzme nešto na onom tanjiriću od stiropora prekriveno providnom folijom. Gledam - ne verujem! Uzela je seckane i oljuštene pomorandže.
Od tada do danas nisam shvatila u čemu je fora. I onda se na Tviteru pojavi fotka oljuštenog, vakumiranog krompira koji sad isto može da se kupi, košta oko 150 dinara kilo.
jel kupuje neko oljusteni krompir..koji kosta kao 5 kg neoljustenog? ? pic.twitter.com/EI4FrheNY6
— Dobar Loš Vučić (@AsomakumBrother) January 25, 2021
Okrenem onu drugaricu telefonom, pitam: „E, aj mi napokon reci zašto kupuješ oljušteno voće?“
Kaže ona:“Ne znam što se ljudi zaprepašćuju kad neko kupi dajdžest verziju hrane. Ja sam, recimo, veliki pobornik oljuštenih i iseckanih narandži i nara jer: a) mrzim da seckam narandže i nar, ne umem ni da ih oljuštim; b) uvek se isečem kad nešto sečem i molim dušebrižnike da ne prevrću očima, bitno da ste vi svi magovi kulinarstva i seckanja i pod c) nemam vremena da se bavim trivijalnostima kao što je guljenje kore sa narandže koja me pritom prsne u oko i isprovocira čitav niz neprijatnih situacija od pečenja oka, preko saplitanja dok se stigne do česme i udaranja prsta o sto, do umivanja vrelom vodom jer se ne proveri slavina u brzini. Dakle, umorih se samo dok sam ovo napisala, a kamoli da seckam.“
To mi je rekla.
I znate šta? Nije jedina. Dobro, možda svi ne izvrše baš harikiri ljušteći voće i povrće, ali u komentarima na fotku oljuštenog krompira ima zaista onih koji kažu da bi platili koliko god treba za to zadovoljstvo.
vredi e, toliko košta muka ljuštenja krompira
— Rakijator (@Rakijator) January 25, 2021
*
Tako sam se ja pitala ko kupuje vakumiranu izrendalu i iseckanu salatu svih vrsta, pretpostavila da dijetalci nose na posao da jedu, kad ono međutim. Žene idu sa posla i tovare, mrzi ih da seku kupus, rendaju šargarepu… Pogledaj u friz, postoji smrznuti isečen pomfri.
— Bodljikava (@Bodljikava) January 25, 2021
*
Ih kolko puta. Kupim bre crni luk iseckan da se ne zajebavam kad pravim rostilj.
— Mare Care (@maret2012) January 25, 2021
*
Gde ima da znam????
Uz krompir da mi je luk neko da nasecka i miline??— Vanzemaljka (@vanzemaljkaN01) January 25, 2021
*
Има и црни лук ољуштен ?
— Верица Матић (@Zverka13) January 25, 2021
*
Didi Jankovic likes ?
— The Krcun (@TKrcun) January 25, 2021
*
I jos ne moras da gubis vreme da ljustis. Realno – isplati se.
— Milan Ristic (@Milan_Leri) January 26, 2021
*
Dosetili se kako da maknu lovu… Skoro sam u Maksiju videla da moze da se kupi iseckani beli luk.. Dvesta grama kosta oko dvesta dinara… Malo li je…
— Dragana Ivkovic (@divkovic111) January 25, 2021
Šta je sledeće na redu?
Jos da vidim jaja bez ljuske i kraj ?
— MrFisherman (@MrFisherman5) January 25, 2021
A vi, šta kažete? Koju stvar u kuhinji mrzite da radite i za to biste iskeširali love koliko treba samo da ne morate? I da li je u pitanju samo lenjost ili nedostatak vremena i živaca? Podelite sa nama svoja iskustva.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: