Veliki godišnji horoskop za Lava za 2024: Ovo je vaša godina!

Hale Beri je Lav
Foto: MGM Collection / Everett / Profimedia

Proleće je ključno.

Vaš finansijski status će se stabilizovati u 2024. Uspostavićete nove kontakte koji će vam doneti nove projekte i poslove. Ako ste zaposleni, moraćete puno da radite, ali to će doneti napredak i željene prilike. Dobra je godina za promenu posla. U drugoj polovini godine može doći do sukoba s kolegama, kašnjenja, smetnji i prepreka pod uticajem retrogradnog Jupitera i Saturna te Rahua i Ketua. Ostanite usredsređeni i pažljivi kako biste pozdravili nove prilike i prevladali prepreke svojim napornim radom.

Slobodni će upoznati nekoga s kim će se dobro slagati. Ali u poslednjem kvartalu godine može doći do promene u vašem ljubavnom životu pa čak i do udaljenosti od partnera pod uticajem retrogradnog Jupitera. Moraćete da se potrudite i prilagodite za dobrobit vaše veze. U prvom delu godine imaćete dobro zdravlje i vitalnost, ali drugi deo će doneti mešovite rezultate jer će biti stresa zbog sukoba i izazova u vašoj karijeri i odnosima, pod uticajem Saturna i Jupitera.

Novi statusni prijatelji, proboj u karijeri i intrige u porodici

Veliki Stelij u Biku javlja se u sektoru vaših životnih ciljeva, što znači da će vam u proleće Svemir dati najčarobniji dar – finansije, napredak u karijeri i pojavu novog partnera. A drugi deo godine biće usmeren na vaš interni rad i analizu prošlosti.

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sastavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora da prođe kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše uticati na zdravlje (posebno na glasnice) i finansijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomračenja: od 25. marta do 8. aprila i od 18. septembra do 17. oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomračenja počinju da prelaze u znakove Device i Riba pa Svemir počinje da menja živote predstavnika ovih sazvežđa, osim Ovna i Vage.

Za Lava, pomračenja u Ovnu su ključne tačke proboja, koje daju snagu i energiju za postignuće. Zato ćete oko 8. aprila (mlad Mesec u Ovnu), a potom i 17. oktobra (pun Mesec u Ovnu) biti doslovno “poneseni”. Kao da će vam neka sila pokrenuti život napred, a vi samo treba da pratite intenzitet tih događaja.

Osim toga, Merkur će biti retrogradan isključivo u vatrenim znakovima, što vam daje samopouzdanje da preduzmete akciju kako biste prepravili svoju prošlost. Odnosno, uspešno ćete ne samo započeti nešto novo, nego i stati na kraj nečemu što je davno trebalo da bude uzeto pod kontrolu.

Pomračenja od 25. marta do 8. aprila

Prolećni koridor pomračenja odvijaće se u vašim sektorima pogleda na svet, putovanja i komunikacije – zahvaljujući uticaju drugih ljudi, vaše razumevanje sreće i blagostanja će se značajno proširiti I generalno će doći do globalnog preispitivanja lične vrednosti. Verovatno vas očekuje putovanje ili novi trening – 25. marta će doći do pomrčenja i punog Meseca u Vagi, što će staviti tačku na neku vrstu edukacije ili planova za putovanja koji su se pojavili oko 14. oktobra 2023. Na primer, dobićete sertifikat ili otići na kratko povlačenje s prijateljem.

Takođe možete započeti novi ciklus u svom odnosu s bratom ili sestrom, ali do juna 2024. odnos bi mogao da postane zategnut jer Crni Mesec ulazi u ovaj sektor. To može uneti intrige, potcenjivanje i nešto ogovaranja u vašu komunikaciju. Možda ćete morati da preduzmete odgovornost i rešite problem s porodicom.

Od januara 2024. Pluton se vraća u znak Vodolije, u suprotnosti s vašim znakom. Možda imate novu ljubavnu priču ili će se neka romansa ponovno pokrenuti. Takođe možete primetiti da više sile prilično samouvereno transformišu vaše okruženje – imate uticajnije i moćnije obožavatelje i prijatelje.

Ipak, pomračenje i mladi Mesec u Ovnu 8. aprila dogodiće se u vašem sektoru doživljaja sveta – imaćete naglu ekspanziju svojih pogleda na svet. Ali to će biti povezano s nekom kritičnom situacijom, budući da će dispozitor događaja, Mars, biti u vašem sektoru transformacije. Doći će određena tačka bez povratka kada ćete se zbog nekog događaja ili novog iskustva promeniti do srži.

U svakodnevnom životu možete imati učitelja ili psihologa koji će pomeriti fokus vašeg života na neka duboka iskustva. Zahvaljujući tome, poradićete na samopouzdanju, a moći ćete i da počnete drugačije da raspoređujete finansije. Na primer, možete početi da štedite novac, zatvorite svoje kredite i rešite se straha od novca.

Veliki Stelijum u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati veliki finansijski stelij u Biku koji će se dogoditi u aprilu i maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim “Deda Mrazom” u astrologiji. Lavovima će ovaj Stelijum doneti fenomenalnu sreću u karijeri – sjajnu promociju koja će biti još bolja nego što možete zamisliti.

Osim toga, Stelij se pojavljuje kada su Uran i Jupiter u konjunkciji, a obe ove planete vladaju vašim sektorom ljubavi i braka. To znači da ćete upoznati partnera visokog statusa, što će se brzo razviti u burnu i obećavajuću romansu.

Aspekt milionera u junu

Od 1. do 8. juna na nebu će se formirati milionski aspekt između finansijskih planeta Plutona i Jupitera, što će Lavu doneti prilike. Pluton vlada vašim stambenim sektorom i nalazi se u sektoru partnerstva, dok Jupiter vlada velikim finansijama i ljubavnim vezama.

To znači da će vam se ispuniti želja koja će biti vezana za kupovinu stana ili poboljšanje životnog standarda vaše porodice. Na primer, možete kupiti stan za iznajmljivanje ili se odlučiti kupiti luksuzniju kuću.

Bitno je da se aspekt javlja u vašem sektoru prijatelja i snova, što delom može doneti pojavu uticajnog prijatelja. Ipak, prijateljstvo može započeti aktivnim dopisivanjem i sastancima, ali će na kraju svakako biti lepa romansa.

Ipak, Pluton u sektoru odnosa u trigonu s Jupiterom u sektoru snova često donosi neverovatnu ljubavnu vezu, koja se od samog početka temelji na apsolutnom međusobnom razumevanju i zajedničkim interesovanjima.

Veze i ljubav u avgustu 2024.

Avgust će biti najznačajniji za Lavove i to je mesec u kojem će svemir biti fokusiran na vašu romansu. Prvo, pun Mesec u sektoru odnosa 19. avgusta doneće značajan događaj u vašem ličnom životu, sve do apsolutno iznenadne odluke – preseljenja, sjajnog zajedničkog putovanja ili ponude za brak!

Retrogradni Merkur u vašem znaku od 5. do 28. avgusta nateraće vas da preispitate svoj stil, obavite zdravstvene preglede i ponovo izvadite niz dokumenata. Sličan položaj Merkura bio je u julu i avgustu 2018.

Setite se onoga što ste tada aktivno razmatrali u svom životu – događaji se mogu ponavljati. Važno je da će Merkur biti u opoziciji s Plutonom u vašoj kući odnosa – češće ćete se analizirati kroz to kako se vaš partner odnosi prema vama. Očekuju vas brojna otkrića.

Pomračenja od 18. septembra do 2. oktobra

Na emocionalno pomračenje i pun Mesec u Ribama 18. septembra, očekuje vas neverovatno snažno uranjanje u vatreni odnos, u kojem će postojati neke ozbiljne obaveze jednih prema drugima.

Govorimo o onoj intimnosti koja vam omogućava da kroz partnera duboko zaronite u sebe. Odnosno, iskusićete odnos koji se temelji na najdubljem poverenju i osećaju sigurnosti s osobom kada ste prihvaćeni upravo onakvi kakvi jeste. U određenom smislu, svemir će vas emocionalno promeniti, učiniti vas zrelijim i prirodnijim – ovde se radi o prihvatanju vaše prirode, izgleda, strahova i tajnih želja.

Pomračenje u Ribama može okončati važno finansijsko pitanje za porodicu: možete dobiti nasledstvo, zatvoriti hipoteku ili zajam, ili možda imati važnu i veliku investiciju.

A mlad Mesec i pomračenje u Vagi 2. oktobra mogu vam doneti novi dokument vezan za kuću ili putovanje u posetu rodbini. Takođe je vjerovatno da ćete započeti novu obuku ili ćete možda odlučiti da dobijete dozvolu i počnete da vozite automobil.

Petlja Marsa u znaku Raka od 5. septembra 2024. do aprila 2025.

Najznačajniji događaj za Lava odvijaće se dosta dugo, a to je petlja Marsa, koji će biti u znaku Raka i Lava. Ovaj će događaj biti posebno važan za Lavove rođene od 24. jula do 31. jula – očekuje vas razdoblje ozbiljne transformacije u vašem životu.

Ono što je najvažnije je da je Mars dispozitor (odnosno transmiter) energije čvora budućnosti u Ovnu i nalazi se u vašem sektoru vašeg pogleda na svet, što ukazuje na transformaciju vaših uverenja, kao i odnos s muškarcem koji će jako uticati na vaše vrednosti i poglede.

Uopšteno, za sve Lavove biće važno razdoblje do 19. aprila, budući da će Mars još dugo biti u sektoru vaše podsvesti, dugih putovanja i tajni. Slična situacija dogodila se od 20. decembra 2009. do 10. marta 2010. – prisetite se šta vam se tada događalo u životu, jer događaji se opet mogu ponoviti, piše Atma.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram