Retrogradni Merkur 2024: Evo kad počinje i na koga će najviše uticati

MIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Evo koji periodi ove godine će biti zahvaćeni energijom retrogradnog Merkura.

U astrologiji, Merkur je jedna od najvažnijih planeta koja utiče na naše živote zbog svog položaja u Sunčevom sistemu. Svaka osoba ima jedinstvenu kartu rođenja koja deluje kao astrološka DNK. Sastoji se od postavljanja ključnih planeta i sazvežđa. Proučavanje karte rođenja uključuje 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život. Astrolozi daju predviđanja na osnovu pogleda na ovaj nijansirani raspored. Da bismo ovo bolje razumeli, evo detaljne analize šta on predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. uticati na horoskopske znakove.

Od 1. do 24. aprila 2024. god.

Merkur u ovom periodu ide retrogradno u tvrdoglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Ljudi pod znakom Ovna će iskusiti nekontrolisanu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se sa izazovnim situacijama sa asertivnošću i agresijom. Varnice će leteti, a može doći do napetosti i sukoba. Za sve horoskopske znakove, a posebno vatrene, najbolje je da ćute i duboko razmisle pre nego što komuniciraju sa drugima, jer njihove reči mogu da bole. Takođe je važno, posebno za Ovnove, Lavove i Strelce, da se u ovom periodu ne svađaju kako bi izbegli buduće nepogode.

Od 4. do 27. avgusta 2024.

Merkur je retrogradan u zemljanom znaku Device od 4. avgusta do 14. avgusta, a zatim prelazi u sazvežđe Lava. Ovaj period će početi sa jasnoćom postavljanja ciljeva. Promena će doći posle 14. avgusta, pošto će Merkur biti retrogradan u samouverenom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava. Dok Devica dozvoljava nekome da se konstruktivno posveti samousavršavanju i s vremena na vreme kritikuje svoje najmilije, rođeni pod uticajem Lava ne prihvataju bilo kakvu kritiku, jer žude za pohvalama i potvrđivanjem drugih. Svi znakovi moraju biti posebno oprezni kada je u pitanju njihov ljubavni život, jer će ova faza sigurno stvoriti konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024 .

Poslednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strelca. Sezona godišnjih odmora 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura, što bi moglo da izazove probleme u planiranju odmora ili porodičnih večera. Svim znakovima se savetuje da trostruko provere svoje rezervacije i planove sa prijateljima i porodicom pre nego što krenu. Takođe bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave sa voljenima jer bi to moglo ostaviti gorak ukus žaljenja za sve horoskopske znakove

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram